Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (19.12.91), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (19.12.91)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 21
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 45.4
Скачувань: 751


Стаття 44. Оплата праці у вихідні та святкові дні на

територіях радіоактивного забруднення

Оплата праці у вихідні та святкові дні на територіях радіоактивного забруднення провадиться в подвійному розмірі з урахуванням надбавок, встановлених статтею 39 цього Закону.

Стаття 45. Збереження за працівниками середньої заробітної

плати та трудового стажу при звільненні у зв'язку

з відселенням або самостійним переселенням

За працівниками, які звільняються з підприємств, установ та організацій у разі розірвання трудового договору у зв'язку з відселенням або самостійним переселенням з території радіоактивного забруднення відповідно до статті 4 цього Закону, зберігаються за попереднім місцем роботи на період працевлаштування, але не більш як на три місяці, середня заробітна плата з урахуванням місячної вихідної допомоги та безперервний трудовий стаж.

Зберігається середня заробітна плата і трудовий стаж на період працевлаштування і протягом четвертого місяця з дня звільнення за умови, що працівник своєчасно (у місячний строк після звільнення) звернувся до служби зайнятості, але не був нею працевлаштований.

У випадках, коли чотиримісячний строк минув, і підходящу роботу працівнику не було запропоновано, і немає можливості навчання нових професій (спеціальностей) або коли працівник звернувся до служби зайнятості пізніше місячного строку з поважних причин, йому надається статус безробітного з виплатою допомоги по безробіттю відповідно до Закону України "Про зайнятість населення" ( 803-12 ).

Стаття 46. Компенсація за час вимушеного простою громадянам,

які мають бути відселені із зон

радіоактивного забруднення

Громадянам, які мають бути відселені із зон радіоактивного забруднення (пункти 2, 3 статті 2), за час вимушеного простою в разі припинення трудової діяльності через заборону виробництва та переробки продукції виплачується за місцем роботи середня заробітна плата до надання жилої площі.

Стаття 47. Щорічні відпустки працівникам, які працюють

(перебувають у відрядженні) на територіях

радіоактивного забруднення

Особам, які працюють (перебувають у відрядженні) на територіях радіоактивного забруднення, пропорційно відпрацьованому на цих територіях часу надається щорічна відпустка:

- у зонах відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення - тривалістю 44 календарні дні за рік роботи без урахування додаткової відпустки, передбаченої законодавством України. Загальна тривалість відпустки не повинна перевищувати 56 календарних днів;

- у зоні гарантованого добровільного відселення - тривалістю 37 календарних днів за рік роботи без урахування додаткової відпустки, передбаченої законодавством України. Загальна тривалість відпустки не повинна перевищувати 49 календарних днів;

- у зоні посиленого радіоекологічного контролю - тривалістю 30 календарних днів за рік роботи без урахування додаткової відпустки, передбаченої законодавством України. Загальна тривалість відпустки не повинна перевищувати 42 календарних днів.

В усіх випадках тривалість щорічної відпустки не повинна бути меншою за передбачену Законодавством України для будь-якої категорії працівників. За працівниками, які отримують відпустку більшої тривалості, ніж передбачено цим Законом, її тривалість зберігається на весь період їх роботи на даному підприємстві, в установі, організації.

Р о з д і л VIII

ПЕНСІЇ І КОМПЕНСАЦІЇ ОСОБАМ, ВІДНЕСЕНИМ ДО

КАТЕГОРІЙ 1, 2, 3, 4

Стаття 48. Компенсації за шкоду, заподіяну здоров'ю,

особам, які стали інвалідами внаслідок

Чорнобильської катастрофи, учасникам ліквідації

наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

та сім'ям за втрату годувальника

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes