Про приватизаційні папери (06.03.92), Детальна інформація

Про приватизаційні папери (06.03.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8
Скачувань: 782
5. За одержання приватизаційних паперів громадянами сплачується державне мито.

Стаття 4. Використання та погашення приватизаційних паперів

1. Приватизаційні папери використовуються громадянами України для придбання частки майна державних підприємств та інших об'єктів, державного житлового фонду, земельного фонду відповідно до законодавства України про приватизацію.

2. Приватизаційні папери можуть бути використані в період проведення приватизації, визначений Державною програмою приватизації.

Погашення невикористаних приватизаційних паперів здійснюється в порядку і строки, встановлені Державною програмою приватизації.

3. Використання приватизаційних паперів здійснюється шляхом їх обміну на паї, акції, інші документи, що встановлюють та засвідчують право власності на частку державного майна відповідно до номіналу приватизаційного паперу з обов'язковим відображенням змісту обмінної операції як на самому приватизаційному папері, так і в супутніх документах, і супроводжується погашенням приватизаційного паперу.

L

B*

N

P

R

T



\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x4B51¤\x1C00 Номінальна вартість всіх приватизаційних паперів, випущених державою, повинна дорівнювати вартості частки майна державних підприємств, інших об'єктів, державного житлового фонду, земельного фонду, що приватизуються безоплатно. ( Абзац другий частини третьої статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2544-XII ( 2544-12 ) від 07.07.92 )

Паї, акції, інші документи, що встановлюють право на придбані об'єкти приватизації, повинні містити відомості про власника, якому їх надано.

За обмін приватизаційних паперів на паї, акції, інші свідоцтва про право власності на придбані об'єкти сплачується державне мито.

4. Приватизаційні папери можуть бути використані лише для обміну на документи, що встановлюють право власності на придбані об'єкти приватизації.

До випуску в готівковий обіг приватизаційних паперів платежі за придбані об'єкти приватизації можуть здійснюватися з приватизаційних депозитних рахунків, на які зарахована повна номінальна вартість приватизаційних паперів тих громадян, які мають на них право відповідно до законодавства.

Порядок відкриття означених рахунків та здійснення з них платежів визначається Національним банком України.

Супровідні документи про рух приватизаційних паперів мають гриф "Приватизація" і підлягають окремому обліку.

5. Погашені приватизаційні папери інкасуються у порядку, що визначається Національним банком України.

6. Приватизовані об'єкти, понад 50 відсотків ціни яких було сплачено приватизаційними паперами, не підлягають продажу або відчуженню іншим способом до введення національної валюти України, за винятком випадку банкрутства підприємства.

Порушення зазначеної вимоги тягне за собою визнання укладених угод недійсними з наступним вилученням до відповідного бюджету майна та одержаних коштів.

7. Відновлення втрачених приватизаційних паперів здійснюється в порядку, передбаченому законодавством.

Стаття 5. Особливі умови використання та обігу

приватизаційних паперів

1. Приватизаційні папери вільному обігу не підлягають, а їх продаж або відчуження іншим способом є недійсним.

2. Дивіденди або відсотки з приватизаційних паперів не нараховуються.

3. Приватизаційні папери не можуть бути використані для здійснення розрахунків, а також як застава для забезпечення платежів або кредитів.

4. Угоди, укладені з використанням приватизаційних паперів для цілей, не передбачених цим Законом, є недійсними.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes