Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішних справ України (09.04.92), Детальна інформація

Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішних справ України (09.04.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 12
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 30.3
Скачувань: 1003
( Частину другу статті 56 виключено на підставі Закону N 103/96-ВР від 25.03.96 )

Стаття 57. Виплата пенсії в період перебування на

стаціонарному лікуванні

За час перебування особи, якій призначена пенсія відповідно до цього Закону на стаціонарному лікуванні (у лікарні, клініці, госпіталі та інших лікувальних закладах), а також у лепрозорії пенсія виплачується повністю. ( Стаття 57 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1081-XIV ( 1081-14 ) від 21.09.99 )

Стаття 58. Виплата пенсії на час позбавлення волі

В разі позбавлення волі особи, якій призначена пенсія відповідно до цього Закону виплата йому призначеної пенсії здійснюється на загальних підставах. ( Стаття 58 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1081-XIV ( 1081-14 ) від 21.09.99 )

Стаття 59. Відрахування з пенсій

Відрахування з пенсій військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членів їх сімей провадиться в порядку, встановленому статтею 90 Закону України "Про пенсійне забезпечення" ( 1788-12 ).

Стаття 60. Обов'язок пенсіонерів повідомляти органам

пенсійного забезпечення про зміну умов, що

впливають на виплату пенсій

Пенсіонери зобов'язані повідомляти органам пенсійного забезпечення про обставини, що спричиняють зміну розміру пенсії або припинення її виплати.

В разі невиконання цього обов'язку і одержання у зв'язку з цим зайвих сум пенсії пенсіонери повинні відшкодувати органу пенсійного забезпечення заподіяну шкоду.

Стягнення сум пенсії, над міру виплачених пенсіонерові внаслідок подання документів з явно неправильними відомостями, неподання відомостей про зміни у складі членів його сім'ї тощо, провадиться в порядку, встановленому статтею 103 Закону України "Про пенсійне забезпечення" ( 1788-12 ).

Стаття 61. Виплата пенсії та допомоги в разі смерті

пенсіонера

Суми пенсії, що підлягали виплаті пенсіонерові з числа військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членів їх сімей і залишилися недоодержаними у зв'язку з його смертю, не включаються до складу спадщини і виплачуються тим членам його сім'ї, які належать до осіб, що забезпечуються пенсією у разі втрати годувальника. Проте батьки і дружина (чоловік), а також члени сім'ї, які проживали разом із пенсіонером на день його смерті, мають право на одержання цих сум і в тому разі, якщо вони не належать до осіб, які забезпечуються пенсією у разі втрати годувальника.

При зверненні кількох членів сім'ї належна їм сума пенсії ділиться між ними порівну.

Зазначені суми виплачуються, якщо звернення за ними надійшло не пізніше 6 місяців після смерті пенсіонера.

В разі смерті пенсіонера членам його сім'ї або особі, яка здійснила його поховання, виплачується для цього допомога в розмірі тримісячної пенсії, але не менше п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати. ( Частина четверта статті 61 із змінами, внесеними згідно із Законом N 3946-12 від 04.02.94 )

Допомога на поховання не виплачується, якщо поховання пенсіонера здійснено за рахунок держави. ( Статтю 61 доповнено частиною п'ятою згідно із Законом N 1081-XIV ( 1081-14 ) від 21.09.99 )

Стаття 62. Виплата пенсій громадянам, які виїхали за кордон

Військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членам їх сімей, які виїхали на постійне проживання за кордон, пенсії в Україні не призначаються.

Пенсії, призначені зазначеним особам в Україні до виїзду на постійне проживання за кордон, виплачуються в порядку, встановленому Законом України "Про пенсійне забезпечення".

Р о з д і л VIII

ПОРЯДОК ПЕРЕРАХУНКУ ПЕНСІЙ

Стаття 63. Перерахунок раніше призначених пенсій

Перерахунок раніше призначених пенсій військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членам їх сімей у зв'язку із введенням в дію цього Закону провадиться за документами, що є у пенсійній справі, а також додатковими документами, поданими пенсіонерами на час перерахунку.

Якщо пенсіонер згодом подасть додаткові документи, які дають право на подальше підвищення пенсії, то пенсія перераховується за нормами цього Закону. При цьому перерахунок провадиться за минулий час, але не більш як за 12 місяців з дня подання додаткових документів і не раніше, ніж з дня введення в дію цього Закону.

Призначені військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членам їх сімей пенсії перераховуються з підвищенням грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ. ( Частина третя статті 63 в редакції Закону N 3946-12 від 04.02.94 ).

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes