Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (01.07.92), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (01.07.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 0
Скачувань: 721
внаслідок Чорнобильської катастрофи

Громадські об'єднання осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, статутною діяльністю яких є подання допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, та їх фонди звільняються від усіх видів оподаткування, сплати мита і відрахувань до бюджету, а їх підприємства і організації - від податку з доходу (прибутку) у розмірі суми, яка направляється в ці громадські об'єднання для здійснення їх статутної діяльності.

Громадські об'єднання та їх фонди, вказані в частині першій цієї статті, їх підприємства і організації звільняються від податку на імпорт, експорт та сплати мита за товари, що імпортуються та експортуються згідно із статутною діяльністю, якщо членами цих об'єднань і фондів, працівниками їх підприємств і організацій є не менше 75 процентів осіб, що мають статус громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Підприємства і організації вказаних громадських об'єднань звільняються від оподаткування на 75 процентів, якщо членами організацій і працівниками підприємств є не менше 50 процентів осіб, що мають статус громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, і на 100 процентів, якщо членами організацій і працівниками підприємств є не менше 75 процентів осіб, що мають статус громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Всі кошти, які утворюються за рахунок вказаних пільг щодо оподаткування, використовуються вказаними громадськими об'єднаннями та їх фондами виключно для організації і надання соціальної, матеріальної, медичної допомоги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Внески і рахунки вказаних громадських об'єднань та їх фондів у банках України підлягають індексації на загальних підставах".

31. Статтю 63 викласти в такій редакції:

"Стаття 63. Фінансування витрат, пов'язаних з реалізацією

цього Закону

Фінансування витрат, пов'язаних з реалізацією цього Закону, здійснюється за рахунок державного бюджету".

32. Статтю 65 викласти в такій редакції:

"Стаття 65. Порядок видачі посвідчень особам, які

постраждали внаслідок Чорнобильської

катастрофи

1. Учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілим від Чорнобильської катастрофи видаються посвідчення, виготовлені за зразками, затвердженими Кабінетом Міністрів України.

Дітям, які не досягли повноліття, посвідчення видаються на загальних підставах та вручаються батькам.

2. При зміні категорії посвідчення підлягає заміні.

3. Посвідчення "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС" та "Потерпілий від Чорнобильської катастрофи" є документами, що підтверджують статус громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та надають право користування пільгами, встановленими цим Законом.

4. Видача посвідчень провадиться Міністерством у справах захисту населення від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС України, Радою Міністрів Республіки Крим, державними адміністраціями областей, Київською і Севастопольською міськими державними адміністраціями за поданням районних державних адміністрацій.

Порядок видачі посвідчень встановлюється Кабінетом Міністрів України".

33. Статтю 68 викласти в такій редакції:

"Стаття 68. Підстави для припинення виплати компенсацій

та надання пільг за проживання на територіях

зон відчуження і безумовного (обов'язкового)

відселення

Виплата компенсацій і надання пільг, передбачених цим Законом, за проживання на територіях зон відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення припиняється при наданні спеціально збудованого у встановленому порядку житла цільового призначення і незаселенні його протягом місяця".

Президент України Л.КРАВЧУК

м. Київ, 1 липня 1992 року

N 2532-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes