Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України (07.07.92), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України (07.07.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 6.1
Скачувань: 777
"1. Об'єктами малої приватизації є цілісні майнові комплекси невеликих державних підприємств, в тому числі об'єкти незавершеного будівництва. Балансова вартість основних фондів зазначених об'єктів не повинна перевищувати 20 мільйонів карбованців за станом на 1 травня 1992 року (після їх індексації)".

2. У частині другій статті 6 слова "спеціально встановленим Національним банком України приватизаційним курсом" замінити словами "ринковим курсом, що встановлюється Національним банком України. При цьому вартість об'єкта, що приватизується, відповідно збільшується на коефіцієнт, що встановлюється Фондом державного майна України. Вказаний коефіцієнт є загальним для всіх об'єктів приватизації і не може встановлюватись індивідуально для окремих об'єктів приватизації".

3. Частину третю статті 12 вилучити.

4. Абзац другий частини другої статті 23 викласти в такій редакції:

"В цьому разі початкову ціну може бути зменшено до початку торгів ( для аукціонів, в ході яких покупцями пропонуються ціни вищі, ніж оголошені ліцітатором) не більш як на 50 відсотків".

III. Внести до Закону України "Про приватизаційні папери" ( 2173-12 ) (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 24, ст.352) такі зміни:

в абзаці другому частини третьої статті 4 вилучити слова "протягом календарного року" та "протягом цього календарного року".

IV. Внести до Закону Української РСР "Про підприємства в Українській РСР" ( 887-12 ) (Відомості Верховної Ради УРСР, 1991 р., N 24, ст. 272; Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 17, ст. 209) такі доповнення:

частину третю статті 10 доповнити абзацом в такій редакції:

"Відчуження від держави засобів виробництва , що є державною власністю і закріплені за державним підприємством, здійснюється виключно на конкурентних засадах (через біржі, за конкурсом, на аукціонах) у порядку, що визначається Фондом державного майна України. Одержані в результаті відчуження зазначеного майна кошти направляються виключно на інвестиції".

V. Внести до Закону Української РСР "Про власність" ( 697-12 ) (Відомості Верховної Ради Української РСР, 1991 р., N 20, ст. 249) такі зміни:

частину четверту статті 2 викласти у такій редакції:

"Власність в Українській РСР виступає в таких формах: приватна, колективна, державна";

в тексті Закону слова "індивідуальна власність" замінити словами "приватна власність".

Президент України Л.КРАВЧУК

м. Київ, 7 липня 1992 року

N 2544-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes