Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про підприємництво"(15.10.92), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про підприємництво"(15.10.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 7.4
Скачувань: 753
Свідоцтво про державну реєстрацію суб'єкта підприємництва є підставою для відкриття рахунків в установах банків за місцем реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності або в будь-яких інших установах банків за згодою сторін.

Банк зобов'язаний відкрити банківський рахунок і в триденний термін повідомити про це податкову інспекцію.

Перереєстрація суб'єкта підприємницької діяльності здійснюється в порядку, встановленому для його реєстрації.

Перереєстрація проводиться:

у випадках зміни власника (власників) суб'єкта підприємництва;

у випадках зміни основних положень статуту.

Суб'єкт підприємницької діяльності має право відкривати свої філіали (відділення), представництва без створення юридичної особи. Реєстрація філіалів (відділень), представництв проводиться в порядку, передбаченому для реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності за місцем розташування.

Скасування державної реєстрації здійснюється за особистою заявою підприємця, а також на підставі рішення суду, арбітражного суду у випадках:

визнання недійсними або такими, що суперечать чинному законодавству, установчих документів;

здійснення діяльності, що суперечить установчим документам та чинному законодавству України.

Скасування державної реєстрації припиняє підприємницьку діяльність і є підставою для здійснення заходів щодо ліквідації підприємця як суб'єкта підприємницької діяльності. Статусу юридичної особи підприємець позбавляється після здійснення всіх заходів щодо ліквідації його як суб'єкта підприємницької діяльності.

Відмову в державній реєстрації може бути оскаржено в судовому порядку.

Відповідальність за відповідність чинному законодавству установчих документів, що реєструються, несе власник (власники) або уповноважені ним (ними) органи, які подають документи для реєстрації, та орган, який проводить реєстрацію суб'єкта підприємництва відповідно до законодавства України.

За державну реєстрацію вноситься плата, розмір якої встановлюється Кабінетом Міністрів України залежно від суб'єкта підприємництва, обраної організаційної форми та виду підприємницької діяльності. Місцева Рада народних депутатів має право встановлювати пільгову плату за державну реєстрацію.

Одержані кошти зараховуються до позабюджетних фондів органів місцевого самоврядування за місцем реєстрації підприємця.

Законодавчими актами України можуть бути встановлені спеціальні правила державної реєстрації окремих організаційних форм підприємництва".

III. В тексті Закону слова "Української РСР", "в Українській РСР", "Ради Міністрів Української РСР" та "Радою Міністрів Української РСР" замінити відповідно словами "України", "в Україні", "Кабінету Міністрів України" та "Кабінетом Міністрів України".

Президент України Л.КРАВЧУК

м. Київ, 15 жовтня 1992 року

N 2697-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes