Про внесення змін і доповненнь до Закону "Про зайнятість населення " (нова редакція) (17.11.92), Детальна інформація

Про внесення змін і доповненнь до Закону "Про зайнятість населення " (нова редакція) (17.11.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11
Скачувань: 942
Пункт 4 доповнити частиною третьою такого змісту:

"За безробітними громадянами, які беруть участь у таких роботах, зберігається виплата допомоги по безробіттю у розмірах і в строки, встановлені відповідно до цього Закону".

11. Назву розділу IV викласти в такій редакції:

"КОМПЕНСАЦІЇ І ГАРАНТІЇ ПРИ ВТРАТІ РОБОТИ".

12. У статті 26:

У пункті 1:

абзац перший викласти в такій редакції:

"1. Працівникам, трудовий договір з якими було розірвано з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідацією, реорганізацією, перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників, і військовослужбовцям, звільненим з військової служби у зв'язку із скороченням чисельності або штату без права на пенсію, за умови їх реєстрації в службі зайнятості не пізніше десяти календарних днів до закінчення тримісячного строку як таких, що шукають роботу, гарантується:"

підпункт "а" викласти в такій редакції:

"а) у випадках, коли десять днів минуло і підходяща робота працівнику не була запропонована, йому надається статус безробітного";

підпункт "б" викласти в такій редакції:

"б) право на одержання допомоги по безробіттю у розмірі 75 процентів середньої заробітної плати за останнім місцем роботи протягом наступних трьох місяців і 50 процентів - протягом наступних шести місяців, але не більше середньої заробітної плати, що склалася в народному господарстві відповідної області, і не нижче встановленої законодавством мінімальної заробітної плати".

Пункт 1 доповнити новою частиною такого змісту:

"Вивільненим працівникам надаються також інші пільги і компенсації відповідно до законодавства".

Пункт 2 викласти в такій редакції:

"2. У разі, коли вивільнений працівник без поважних причин своєчасно не зареєструвався в державній службі зайнятості як такий, що шукає роботу, або відмовився від двох пропозицій підходящої роботи, він втрачає пільги, передбачені цією статтею, а виплата йому допомоги по безробіттю надається на підставі статті 29 і підпункту "а" пункту 3 статті 30".

13. Пункт 1 статті 27 після слова "але" доповнити словами "не більше середньої заробітної плати, що склалася в народному господарстві відповідної області і" і далі за текстом.

14. У статті 29:

У підпункті "а" пункту 1 замість слів "що склалась у республіці" записати "що склалася в народному господарстві відповідної області".

Пункт 2 викласти в такій редакції:

"Громадянам, які закінчили навчання у професійних навчально-виховних і вищих навчальних закладах (очні форми навчання) і протягом місяця звернулися до служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні, а також громадянам, звільненим з дійсної військової служби в Збройних Силах України, Національній гвардії України, Прикордонних військах України, Службі безпеки України, військах внутрішньої та конвойної охорони і Цивільної оборони України, органах внутрішніх справ України та інших військових формуваннях, створених відповідно до законодавства України, альтернативної (невійськової) служби, які протягом трьох місяців після звільнення звернулися до служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні, допомога по безробіттю надається у розмірі не нижче мінімальної заробітної плати".

15. Статтю 30 викласти в такій редакції:

"Стаття 30. Припинення та відкладення виплати допомоги по

безробіттю

1. Виплата допомоги по безробіттю припиняється у випадках:

а) працевлаштування безробітного;

б) проходження професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за направленням державної служби зайнятості;

в) закінчення строку виплати допомоги по безробіттю;

г) одержання допомоги по безробіттю обманним шляхом;

д) засудження особи, яка отримує допомогу по безробіттю, або направлення за вироком суду у лікувально-трудовий профілакторій;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes