Про внесення доповнень і змін до деяких законодавчих актів України (15.12.92), Детальна інформація

Про внесення доповнень і змін до деяких законодавчих актів України (15.12.92)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 21
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 36
Скачувань: 953
у частині п'ятій після слів "Київським міським судом" доповнити словами "прокурор Республіки Крим", слова "Прокуророві УРСР" замінити словами "Генеральному прокурору України".

64. У статті 401:

Частину першу викласти в такій редакції:

"Вирок набирає законної сили після закінчення строку на касаційне оскарження та внесення касаційного подання, якщо його не було оскаржено чи на нього не було внесено подання. В разі подачі касаційної скарги чи внесення касаційного подання вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи касаційною інстанцією";

у частині другій слова "опротестовано тільки" і "опротестовано щодо" замінити відповідно словами "внесено подання тільки на" і "внесено подання щодо".

65. У частині першій статті 402 слова "опротестування" і "протесту" замінити відповідно словами "внесення касаційного подання" і "внесення окремого подання".

66. У статті 403 слова "відповідно до статті 54 Основ кримінального судочинства Союзу РСР і союзних республік підлягають виконанню на всій території СРСР" замінити словами "підлягають виконанню на всій території України".

67. Частину першу статті 410-1 викласти в такій редакції:

"Питання про тимчасове залишення в слідчому ізоляторі чи в тюрмі засудженого до позбавлення волі з відбуванням покарання у виправно-трудовій або виховно-трудовій колонії, дисциплінарному батальйоні, а також про тимчасове переведення засудженого з виправно-трудової установи в слідчий ізолятор чи в тюрму при необхідності провадження слідчих дій в справі про злочин, вчинений іншою особою, вирішуються слідчим або органом дізнання з санкції прокурора Республіки Крим, області, прокурора міста Києва, а також прирівняних до них прокурорів у випадках залишення або переведення засудженого на строк до двох місяців, з санкції заступника Генерального прокурора України - до чотирьох місяців, а з санкції Генерального прокурора України - до шести місяців".

68. Статтю 424 викласти в такій редакції:

"Стаття 424. Оскарження ухвали, постанови судді або суду про

застосування, скасування чи зміну примусових

заходів медичного характеру або внесення

на них подання прокурора

На ухвалу, постанову, винесені суддею або судом в порядку, передбаченому цим розділом, може бути подано касаційну скаргу чи внесено касаційне подання прокурора в загальному порядку".

69.Із статті 444 слово "висновок" виключити.

II. У Цивільному процесуальному кодексі Української РСР

( 1501-06, 1502-06, 1503-06 ):

1. У назві Кодексу та його тексті найменування "Українська РСР", "Українська Радянська Соціалістична Республіка" і "УРСР" замінити найменуванням "Україна".

2. У статті 1:

із частини першої слова "Основами цивільного судочинства Союзу РСР та союзних республік і видаваними відповідно до них іншими законами Союзу РСР, а також" виключити;

із частини другої слова "законодавством Союзу РСР" виключити.

3. Статтю 2 викласти в такій редакції:

"Стаття 2. Завдання цивільного судочинства

Завданнями цивільного судочинства є охорона прав та законних інтересів фізичних, юридичних осіб, держави шляхом всебічного розгляду та вирішення цивільних справ у повній відповідності з чинним законодавством".

4. Із статті 3 слова "Союзу РСР та" виключити.

5. Із статті 8 слова "відповідно до соціалістичної правосвідомості" виключити.

6. У статті 11:

частини першу і другу викласти в такій редакції:

"Суд вирішує справи на підставі Конституції, інших актів законодавства України, міжнародних договорів України в порядку, передбаченому цим Кодексом.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes