Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям законів "Про всеукраїнський та місцеві референдуми" і "Про вибори Президента Української РСР" (03.03.93), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям законів "Про всеукраїнський та місцеві референдуми" і "Про вибори Президента Української РСР" (03.03.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8.1
Скачувань: 708
Стаття 243-8. Порядок судового розгляду скарги

Скарги на відмову зареєструвати претендента кандидатом у Президенти України та на рішення про визнання виборів Президента України недійсними суд повинен розглянути у відкритому судовому засіданні не пізніше трьох днів, включаючи і день надходження скарги, якщо її було подано не пізніше дванадцятої години цього дня.

Стаття 243-9. Особи, які викликаються в судове засідання

У судове засідання для участі в розгляді скарги на відмову зареєструвати претендента кандидатом у Президенти України обов'язково викликаються представник суб'єкта, який висунув претендента на кандидата в Президенти України, претендент на кандидата в Президенти України і представник Центральної виборчої комісії по виборах Президента України.

Для участі у розгляді скарги на рішення про визнання виборів Президента України недійсними викликаються кандидат у Президенти України і представник Центральної виборчої комісії по виборах Президента України.

Стаття 243-10. Рішення по скарзі

Встановивши, що відмова Центральної виборчої комісії по виборах Президента України зареєструвати претендента кандидатом у Президенти України чи рішення цієї комісії про визнання виборів Президента України недійсними не відповідає вимогам Закону "Про вибори Президента Української РСР" ( 1297-12 ), суд постановляє рішення про задоволення скарги.

Якщо оскаржуване рішення прийнято відповідно до зазначеного в частині першій цієї статті Закону, суд постановляє рішення про відмову в задоволенні скарги.

Рішення суду по скарзі є остаточним і оскарженню не підлягає.

Суд негайно видає копію рішення відповідно особам, переліченим у статті 243-9 цього Кодексу".

2. У частині першій статті 236:

пункт 1 доповнити словами "та в списках громадян, які мають право брати участь у референдумі";

доповнити частину пунктом 1-2 такого змісту:

"1-2) по скаргах на відмову зареєструвати претендента кандидатом у Президенти України та на рішення про визнання виборів Президента України недійсними".

3. Назву глави 30 доповнити словами "та в списках громадян, які мають право брати участь у референдумі".

4. Статті 238 і 239 викласти в такій редакції:

"Стаття 238. Підсудність справ по скаргах

Скарги на відхилення дільничною виборчою комісією або дільничною комісією з референдуму заяв про неправильності в списках виборців чи в списках громадян, які мають право брати участь у референдумі, подаються до районного (міського) народного суду за місцем розташування відповідної дільниці.

Стаття 239. Право і строк на подання скарги

Суди повинні приймати на розгляд як скарги осіб, які заявляють про те, що відповідна дільнична виборча комісія або дільнична комісія з референдуму, складаючи списки виборців чи списки громадян, які мають право брати участь у референдумі, допустила щодо них неправильності, так і скарги осіб, які заявляють, що до списку виборців, списку громадян, які мають право брати участь у референдумі, неправильно включена та чи інша особа, яка не має виборчого права чи права брати участь у референдумі, або не включена особа, яка його має.

Скарга може бути подана не пізніш як за п'ять днів до виборів або референдуму".

5. У статті 240:

у частині першій слова "комісія, яка подала списки виборців для загального ознайомлення" замінити словами "комісія чи дільнична комісія з референдуму, що подала для загального ознайомлення списки виборців чи списки громадян, які мають право брати участь у референдумі";

частину другу після слів "дільничної виборчої комісії" доповнити словами "чи дільничної комісії з референдуму".

6. Статтю 241 після слів "в списках виборців" доповнити словами "чи в списках громадян, які мають право брати участь у референдумі".

7. У статті 242:

частину першу доповнити словами "чи дільничної комісії з референдуму";

частину другу після слів "до списку виборців" доповнити словами "чи до списку громадян, які мають право брати участь у референдумі".

8. У статті 243:

частину першу після слів "в списках виборців" доповнити словами "чи в списках громадян, які мають право брати участь у референдумі";

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes