Про доповнення Цивільного кодексу Української РСР та Кримінально-процесуального кодексу України нормами щодо порядку відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину (22.04.93), Детальна інформація

Про доповнення Цивільного кодексу Української РСР та Кримінально-процесуального кодексу України нормами щодо порядку відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину (22.04.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 5
Скачувань: 706
h

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x10C6E\x1C00 Кошти, витрачені закладом охорони здоров'я на стаціонарне лікування особи, потерпілої від злочину, за винятком випадку завдання такої шкоди при перевищенні меж необхідної оборони або в стані сильного душевного хвилювання, що раптово виникло внаслідок протизаконного насильства чи тяжкої образи з боку потерпілого, стягуються судом при постановленні вироку за позовом закладу охорони здоров'я, органу Міністерства фінансів України або прокурора в порядку, передбаченому статтею 28 та частинами другою і третьою статті 93 цього Кодексу.

Якщо позов не було пред'явлено, суд при постановленні вироку вправі з власної ініціативи вирішити питання про відшкодування цих витрат.

У разі, коли при постановленні вироку рішення про відшкодування коштів, витрачених на стаціонарне лікування потерпілого, не було прийнято, стягнення їх провадиться в порядку цивільного судочинства за позовом осіб, зазначених у частині першій цієї статті.

У такому ж порядку відшкодовуються витрати на стаціонарне лікування особи, яка постраждала від злочинного діяння, в разі закриття кримінальної справи чи відмови у порушенні справи за обставин, передбачених пунктами 3, 4, 6 частини першої статті 6, статей 7, 7-2, 8, 9 і 10 цього Кодексу".

2. Частину першу статті 29 після слова "шкода" доповнити словами "або понесені витрати закладом охорони здоров'я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину".

3. Пункт 4 статті 64 після слова "злочином" доповнити словами "а також розмір витрат закладу охорони здоров'я на стаціонарне лікування потерпілого від злочинного діяння".

4. Пункт 9 статті 242 після слова "злочином" доповнити словами "витрат на стаціонарне лікування потерпілого".

5. Пункт 9 частини першої статті 324 після слова "потерпілому" доповнити словами "а також кошти, витрачені закладом охорони здоров'я на його стаціонарне лікування".

Президент України Л.КРАВЧУК

м.Київ, 22 квітня 1993 року

N 3132-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes