Про насіння (15.12.93), Детальна інформація

Про насіння (15.12.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 14.6
Скачувань: 911
\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x0111\x00AF\x1C00 3. Виробники насіння мають й інші права та обов'язки, передбачені цим Законом та нормативними актами з питань насінництва.

Стаття 10. Термін поновлення насіння

Термін поновлення (кількість поколінь відтворення) насіння, що виробляється, визначають органи управління сільським господарством Республіки Крим і областей з урахуванням рекомендацій оригінатора сорту.

Стаття 11. Закриті райони насінництва

З метою створення сприятливих фітосанітарних і технологічних умов для вирощування високоякісного насіння окремих сільськогосподарських культур Міністерство сільського господарства і продовольства України за погодженням з місцевими органами державної виконавчої влади організовує закриті райони, на території яких встановлюється відповідний режим вирощування цих культур у господарствах різних форм власності.

Р о з д і л III

ОБОРОТ НАСІННЯ

Стаття 12. Введення насіння в оборот

1. Насіння вводиться в оборот після його визнання державними органами управління і контролю в насінництві, що підтверджується відповідними документами встановленої форми.

2. Насіння вважається визнаним, якщо воно:

належить до сорту, що пройшов державне випробування, за наслідками якого його занесено до Реєстру сортів рослин України або визнано перспективним;

за сортовою чистотою і посівними якостями відповідає вимогам державного стандарту України.

Стаття 13. Вимоги щодо визначення сортових і посівних

якостей насіння

1. При визначенні сортових і посівних якостей насіння використовуються єдині методи і лабораторно-технічні засоби, єдина термінологія і нормативна документація.

2. Норми сортових і посівних якостей насіння встановлюються державними стандартами України.

Стаття 14. Визначення сортових якостей насіння

1. Визначення сортових якостей насіння здійснюється методом апробації, грунтового і лабораторного контролю.

2. Обсяги апробації сортових посівів в розрізі культур і сортів визначаються виробниками насіння самостійно виходячи із необхідності задоволення власних насіннєвих потреб, створення страхових фондів, виконання згідно з укладеними договорами поставок в державні ресурси, а також з урахуванням реалізації на ринку насіння.

3. Апробація сортових посівів здійснюється в порядку, визначеному інструкцією Міністерства сільського господарства і продовольства України.

4. У разі невідповідності посіву вимогам державного стандарту він вилучається із числа насіннєвих, а одержане насіння не може використовуватися на посівні цілі.

5. Міністерство сільського господарства і продовольства України у разі необхідності дозволяє введення в оборот одновидових або різновидових сумішей, компонентами яких є визнане насіння.

Стаття 15. Визначення посівних якостей насіння

1. Визначення посівних якостей насіння здійснюється в лабораторіях Державної насіннєвої інспекції методом аналізу проб, відібраних від партій насіння.

2. Проби насіння від партій, що підлягають реалізації, відбираються працівниками Державної насіннєвої інспекції, а для власних потреб виробника - самим виробником або особами, уповноваженими на те Українською державною насіннєвою інспекцією.

Взяття проб і визначення посівних якостей насіння, що експортується, здійснюється відповідно до міжнародних правил.

3. На насіння, яке за даними лабораторного аналізу відповідає вимогам державного стандарту України, його власник одержує документ про якість.

4. Документи, що засвідчують якість лісового насіння, видають лісонасіннєві станції Міністерства лісового господарства України.

5. Насіння, що підлягає поставці на експорт, супроводжується міжнародним і фітосанітарним сертифікатами.

Стаття 16. Використання невизнаного насіння

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes