Про державну програму заохочення іноземних інвестицій в України (17.12.93), Детальна інформація

Про державну програму заохочення іноземних інвестицій в України (17.12.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11.9
Скачувань: 838
5.1. Вирішити питання про надання підприємствам з іноземними інвестиціями, які мають статус юридичної особи України, права власності на земельну ділянку, на якій розміщуються об'єкти інвестування.

5.2. Спростити процедуру участі іноземних інвесторів у процесі приватизації державного майна.

5.3. Розробити і прийняти порядок відшкодування іноземним інвесторам збитків, включаючи упущену вигоду і моральну шкоду, заподіяну в результаті неправомірних дій або неправомірної бездіяльності державних органів України та їх посадових осіб.

5.4. Внести зміни та доповнення до Декрету Кабінету Міністрів України "Про режим іноземного інвестування" ( 55-93 ) щодо спрощення реєстраційної процедури, пов'язаної з іноземними інвестиціями.

5.5. Підготувати та укласти з країнами - основними економічними партнерами України, а також з країнами, які потенційно можуть бути джерелом залучення іноземних інвестицій, двосторонні угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій та угоди про запобігання подвійному оподаткуванню.

5.6. Прийняти закони про охорону інтелектуальної власності згідно з чинними міжнародними договорами (конвенціями) в цій сфері

- з метою створення умов для інвестицій, пов'язаних з високими технологіями, в Україну.

Розділ 6

Розвиток інфраструктури міжнародного бізнесу

та інших передумов іноземного інвестування

З метою створення належних умов для залучення іноземних інвестицій необхідно:

6.1. Суттєве удосконалення техніки роботи фондових бірж, комерційних банків і страхових компаній України, створення розгалуженої мережі інвестиційних компаній і фондів трастових і холдингових компаній, аудиторських і консалтингових фірм з залученням до співробітництва і консультацій фахівців ООН, Світового банку, Європейського банку реконструкції і розвитку, Організації економічного співробітництва і розвитку, Комісії Європейського Союзу та інших міжнародних організацій, а також провідних іноземних фірм.

6.2. Створити в Агентстві міжнародного співробітництва та інвестицій Державний реєстр іноземних інвесторів та банк даних про об'єкти іноземного інвестування в Україні.

6.3. Створити Український банк реконструкції і розвитку, на який покласти функції пільгового кредитування, передбачені пунктом 4.5 Програми.

6.4. Створити Національну страхову компанію України по страхуванню ризиків, передбаченому пунктом 4.6 Програми.

6.5. Створити автоматизовану інформаційну систему, яка б забезпечила оперативний пошук партнерів у сфері іноземного інвестування, а також належний режим консультаційного обслуговування з питань права, фінансування, кредитування, страхування та техніко-економічної експертизи інвестиційних проектів.

6.6. Налагодити видання англійською, німецькою, французькою, іспанською, арабською мовами збірника законів та інших нормативних актів України з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності в Україні, а також довідників і інформаційного бюлетеня з питань іноземних інвестицій.

6.7. Здійснити в якнайкоротший термін впровадження в Україні статистичної звітності про процеси іноземного інвестування на основі використання системи національних рахунків і платіжного балансу України відповідно до міжнародних стандартів обліку і звітності.

6.8. Визначити базові навчальні заклади в Україні і за кордоном для підготовки та перепідготовки національних фахівців з питань менеджменту, фінансування, кредитування, страхування, валютних операцій і операцій з цінними паперами, банківської справи, бухгалтерського обліку, аудиту, міжнародного права, розробити систему державної атестації національних навчальних закладів, що проводять навчання по цих напрямах.

Розділ 7

Роль регіонів України в заохоченні

іноземних інвестицій

Рада Міністрів Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації можуть розробляти і схвалювати свої власні програми заохочення іноземних інвестицій виходячи із специфіки економіки відповідних регіонів. Зазначені регіональні програми реалізуються за рахунок пільг, що надаються в межах відповідних місцевих податків і зборів, а також коштів бюджетів відповідних регіонів.

Ця Програма може доповнюватись і уточнюватись за рішенням Верховної Ради України виходячи із зміни економічної ситуації, виникнення нових проблем, що потребують вирішення, та набуття досвіду в сфері залучення іноземних інвестицій.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes