Про внесення змін і доповнень до окремих статей Кримінально-процесуального кодексу України з питань права на захист підозрюваного, обвинуваченого і підсудного (23.12.93), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до окремих статей Кримінально-процесуального кодексу України з питань права на захист підозрюваного, обвинуваченого і підсудного (23.12.93)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 10.9
Скачувань: 945
пункт 8 викласти в такій редакції:

"8) мати захисника і побачення з ним до першого допиту".

12. Статтю 143 після частини другої доповнити новою частиною такого змісту:

"При допиті обвинуваченого за його бажанням може бути присутнім захисник, а у випадках, передбачених частиною третьою статті 46 цього Кодексу, присутність захисника є обов'язковою".

У зв'язку з цим частини третю, четверту і п'яту вважати відповідно частинами четвертою, п'ятою і шостою.

13. У статті 218:

перше речення частини другої викласти в такій редакції:

"Якщо обвинувачений не виявив бажання ознайомитися з матеріалами справи з участю захисника, йому пред'являються для ознайомлення всі матеріали справи";

у частині четвертій перше речення викласти в такій редакції:

"Якщо у справі бере участь захисник, слідчий надає можливість ознайомитися з усіма матеріалами справи і захисникові, про що складає окремий протокол".

14. Частини перші статей 228 і 242 доповнити пунктами відповідно 2-1 і 1-1 такого змісту:

"чи були додержані під час провадження дізнання і попереднього слідства вимоги цього Кодексу про забезпечення права підозрюваного і обвинуваченого на захист".

15. Пункт 10 статті 253 викласти в такій редакції:

"10) про день і місце слухання справи в судовому засіданні; до прийняття рішення з цього питання суддя або суд попередньо узгоджують із захисником і прокурором можливість їх участі у цей час у судовому засіданні".

16. Пункт 5 статті 263 викласти в такій редакції:

"5) давати показання по суті справи в кожний момент судового слідства або відмовитися давати показання і відповідати на запитання".

17. Частину третю статті 266 виключити.

18. Частину другу статті 272 викласти в такій редакції:

"В разі невиконання розпорядження головуючого прокурором, громадським обвинувачем, захисником чи громадським захисником головуючий робить їм попередження. При дальшому непідкоренні будь-якої із зазначених осіб розпорядженням головуючого розгляд справи за ухвалою суду може бути відкладено, якщо неможливо без шкоди для справи замінити цю особу іншою. Одночасно суд повідомляє про це відповідно вищестоящого прокурора, Міністерство юстиції України, кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури".

19. У частині другій статті 353 слова і цифри "пунктами 1, 2, 3, 5, 7 і 8 статті 45" замінити словами і цифрами "частиною третьою статті 46".

Закон України "Про внесення змін і доповнень до окремих статей Кримінально-процесуального кодексу України з питань права на захист підозрюваного, обвинуваченого і підсудного" ввести в дію з 1 квітня 1994 року.

Президент України Л. КРАВЧУК

м.Київ, 23 грудня 1993 року

N 3780-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes