Про порядок обкладення митом предметів, які вивозяться (пересилаються) громадянами за митний кордон України (28.01.94), Детальна інформація

Про порядок обкладення митом предметів, які вивозяться (пересилаються) громадянами за митний кордон України (28.01.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 6.2
Скачувань: 780
"

z

|

~

\x00F0

o

\x0160

\x0152

o

o

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x7259\x00A8\x1C00 з) вирощена громадянами на городах та присадибних ділянках продукція: картопля, плодоовочі, ягоди, виноград, баштанні культури за наявності довідки органів місцевого самоврядування, яка підтверджує, що ця продукція вирощена громадянином і є його власністю.

3. Заборонити громадянам вивезення за митний кордон України:

а) продуктів харчування, крім тих, що необхідні для особистого споживання на час перебування у дорозі;

б) предметів, на які встановлюються державні дотації, крім предметів особистого користування;

в) дорогоцінних металів, коштовного каміння та виробів з них з метою їх відчуження.

4. Мито за предмети, що вивозяться за митний кордон України громадянами, які постійно проживають в Україні, повинно бути сплачено у митниці завчасно. Якщо зазначені товари пред'являються громадянами (крім громадян, які постійно проживають за межами України) для сплати мита в митниці безпосередньо при перетинанні митного кордону, мито справляється у подвійному розмірі (крім несупроводжуваного багажу громадян).

5. Предмети, що пересилаються за межі України вантажем на адреси приватних осіб, пропускаються тільки після сплати мита в розмірі, визначеному пунктом 1 цього Закону.

6. Дія цього Закону поширюється виключно на правовідносини, які виникають при вивезенні предметів за межі України громадянами для власних потреб, в тому числі і з правом відчуження. У разі вивезення громадянами за межі України предметів товарною партією (визначається Кабінетом Міністрів України) мито сплачується у порядку, встановленому для суб'єктів підприємницької діяльності.

7. Надати митним органам України право перевірки повноти надходження до банків іноземної валюти, яку громадяни обмінюють на національну валюту з метою безмитного вивозу предметів за межі України. У разі виявлення невідповідності довідки, виданої банками громадянам, розміру обміняної іноземної валюти посадові особи банків притягаються до відповідальності згідно з чинним законодавством.

8. У разі, якщо міжнародними договорами України встановлено інші правила, ніж ті, що зазначені в цьому Законі, то застосовуються правила міжнародного договору.

9. Визнати такими, що втратили чинність:

Декрет Кабінету Міністрів України N 21-92 від 29 грудня 1992 року "Про порядок обкладення митом предметів, які вивозяться (пересилаються) громадянами за митний кордон України" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., N 11, ст. 91);

Закон України від 23 грудня 1993 року "Про внесення доповнення до Декрету Кабінету Міністрів України "Про порядок обкладення митом предметів, які вивозяться (пересилаються) громадянами за митний кордон України" ( 3790-12 ). (Відомості Верховної Ради України, 1994 р., N 12, ст.59 ).

Президент України Л.КРАВЧУК

м. Київ, 28 січня 1994 року

N 3894-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes