Про Державний бюджет України на 1994 рік (01.02.94), Детальна інформація

Про Державний бюджет України на 1994 рік (01.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 22.8
Скачувань: 666
\x00B2

\x1C00 Конфіскована іноземна валюта зараховується на валютний рахунок Міністерства фінансів України;

б) доходи, одержані Міністерством зовнішніх економічних зв'язків від аукціонного продажу квот на експорт товарів, після покриття витрат, пов'язаних з проведенням аукціону;

в) кошти, що надходять на рахунки Міністерства зовнішніх економічних зв'язків у іноземній валюті за реєстрацію представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності та у національній валюті за видачу експортних та імпортних ліцензій;

г) консульські збори, що отримуються в іноземній валюті, з наступним спрямуванням їх на розвиток системи Міністерства закордонних справ у сумах, передбачених у плані надходжень та платежів України у вільно конвертованій валюті на 1994 рік.

Стаття 10. Установити, що в 1994 році 80 відсотків надходження коштів від приватизації майна державних підприємств спрямовується до бюджету, з яких:

- 30 відсотків зараховується до державного бюджету на фінансування витрат Пенсійного фонду на виплату пенсій;

- 50 відсотків надходження коштів від приватизації майна підприємств загальнодержавної власності спрямовується до державного бюджету на фінансування структурної перебудови економіки;

- 50 відсотків коштів від приватизації майна підприємств комунальної власності зараховується до місцевих бюджетів на соціально-економічний розвиток регіонів.

Стаття 11. Залучити у 1994 році до Державного бюджету України для фінансування структурної перебудови базових галузей народного господарства 25 відсотків амортизаційних відрахувань державних підприємств і організацій усіх видів діяльності, включаючи орендні підприємства, засновані на державній формі власності, крім сільськогосподарських підприємств і організацій та підприємств Державного комітету України по геології та використанню надр.

Стаття 12. Установити, що в 1994 році розмежування частини загальнодержавних податків, зборів та інших обов'язкових платежів між обласним бюджетом та бюджетами міст обласного підпорядкування визначається відповідно до пункту 2 статті 12 Закону України "Про бюджетну систему Української РСР" ( 512-12 ).

Стаття 13. Кабінету Міністрів України здійснювати фінансування видатків в межах фактичних надходжень до Державного бюджету України.

Стаття 14. Зупинити на 1994 рік дію законодавчих актів України та нормативних актів Президента України і Кабінету Міністрів України в частині надання за рахунок бюджету кредитів та пільг по банківських кредитах, за винятком обслуговування кредитів, наданих до 1 березня 1994 року, а також надання пільгових довгострокових державних кредитів індивідуальним забудовникам і членам житлово-будівельних (житлових) кооперативів, які потребують відповідно до чинного законодавства поліпшення житлових умов. ( Стаття 14 в редакції Закону N 272/94-ВР від 02.12.94 )

Стаття 15. Установити, що в тих випадках, коли суб'єкти законодавчої ініціативи та інші суб'єкти права вносять до Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України пропозиції про надання пільг щодо оподаткування підприємств, організацій або виділення додаткових асигнувань з бюджету, вони повинні одночасно подавати пропозиції, спрямовані на відповідне поповнення доходів або скорочення видатків державного бюджету.

Стаття 16. Установити, що установи банків виконують доручення підприємств, установ і організацій у такій черговості:

а) платежі на невідкладні потреби, які включають заробітну плату, допомогу в разі тимчасової непрацездатності, по вагітності і пологах, на народження дитини, на поховання;

б) платіжні доручення на внески до бюджету сум податків, зборів, інших обов'язкових платежів та внесків до державних цільових фондів, а також розпорядження державних податкових інспекцій про безспірне стягнення не внесених у строк платежів та сум фінансових санкцій по них;

в) інші платежі, в тому числі за безспірним стягненням та безакцептним списанням коштів, мають здійснюватись в порядку календарної черговості. ( Стаття 16 в редакції Закону N 272/94-ВР від 02.12.94 )

( Стаття 17 втратила чинність на підставі Закону N 2181-III ( 2181-14 ) від 21.12.2000 - набирає чинності з 1 квітня 2001 року )

Стаття 18. Внески підприємств і господарських організацій до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення провадяться у порядку та розмірах, установлених на 1992 рік.

Підприємства (об'єднання) і організації Українського товариства сліпих і Українського товариства глухих, де інваліди становлять більш як 50 відсотків загальної чисельності працюючих в основному виробництві, звільняються у 1994 році від сплати внесків до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення.

Фінансування витрат, пов'язаних з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, здійснюється в межах надходжень до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення.

Стаття 19. Обов'язкові внески підприємств і господарських організацій до Фонду сприяння зайнятості населення провадяться у порядку і розмірах, установлених у 1992 році. Відрахування до цього Фонду з місцевих бюджетів здійснюються за розмірами, що визначаються самостійно відповідними Радами народних депутатів.

Стаття 20. Збільшити ставки земельного податку, встановлені Законом України "Про плату за землю" ( 2535-12 ) з урахуванням їх збільшення у 1993 році у 5 разів.

Стаття 21. Встановити ставку податку з юридичних осіб - власників транспортних засобів іноземного виробництва, придбаних за вільно конвертовану валюту, у розмірі 2,4 мінімальної заробітної плати з кожної кінської сили потужності двигуна або в розмірі 3,5 мінімальної заробітної плати з кожного кіловата потужності двигуна.

Від сплати податку звільняються підприємства автомобільного транспорту загального користування та інші підприємства, транспортні засоби яких зайняті на перевезенні пасажирів, підприємства, які володіють автомобілями спеціального призначення, технологічними транспортними засобами.

Одержані кошти спрямовуються на фінансування соціальних потреб малозабезпечених верств населення.

( Статтю 22 виключено на підставі Закону N 272/94-ВР від 02.12.94 )

Стаття 23. Установити, що пільги щодо прибуткового податку учасникам бойових дій, інвалідам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" ( 3551-12 ) надаються в межах п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів за кожний повний місяць.

Стаття 24. Надати право податковим органам за наслідками документальних перевірок безпосередньо застосовувати до резидентів, які порушують терміни, передбачені статтями 1 і 2 Декрету Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993 року N 17-93 "Про здійснення розрахунків у іноземній валюті", стягнення пені за кожний день прострочення у розмірі 1,0 відсотка від суми неодержаної валютної виручки в іноземній валюті, перерахованої за поточним (обмінним) курсом Національного банку України на день нарахування пені.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes