Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про систему оподаткування" (02.02.94), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про систему оподаткування" (02.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 12.7
Скачувань: 694
Платниками податків та інших обов'язкових платежів є юридичні і фізичні особи, на яких згідно з законодавчими актами покладено обов'язок сплачувати податки та інші обов'язкові платежі.

Стаття 5. Облік платників податків та інших обов'язкових

платежів

Облік платників податків та інших обов'язкових платежів здійснюється державними податковими інспекціями та іншими державними органами відповідно до законодавства. Банки та інші кредитні установи відкривають рахунки платникам податків та інших обов'язкових платежів лише за умови пред'явлення ними документа, що підтверджує взяття їх на облік у державній податковій інспекції, і у триденний термін повідомляють про це державну податкову інспекцію.

Стаття 6. Об'єкти оподаткування

Об'єктами оподаткування є доходи (прибуток), добавлена вартість продукції (робіт, послуг), вартість певних товарів, спеціальне використання природних ресурсів, майно юридичних і фізичних осіб та інші об'єкти, визначені законодавчими актами України.

Стаття 7. Порядок встановлення податкових ставок

Ставки податків та розміри інших обов'язкових платежів встановлюються Верховною Радою України, Верховною Радою Республіки Крим і місцевими Радами народних депутатів відповідно до законодавства України про оподаткування і не змінюються протягом бюджетного року, якщо інше не передбачено законодавчими актами України.

Стаття 8. Порядок зарахування податків та інших обов'язкових

платежів до бюджетів і державних цільових фондів

Порядок зарахування податків та інших обов'язкових платежів до бюджетів і державних цільових фондів встановлюється Верховною Радою України, Верховною Радою Республіки Крим і місцевими Радами народних депутатів відповідно до цього Закону та інших законодавчих актів України.

Стаття 9. Обов'язки платників податків та інших обов'язкових

платежів

1. Платники податків та інших обов'язкових платежів зобов'язані:

а) вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені чинним законодавством;

б) подавати до державних податкових інспекцій та інших державних органів відповідно до законодавства декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та інших обов'язкових платежів;

в) сплачувати належні суми податків та інших обов'язкових платежів у встановлені законодавством терміни;

г) допускати службових осіб державних податкових інспекцій до обстеження приміщень, що використовуються для одержання доходів чи пов'язані з утриманням об'єктів оподаткування, а також для перевірок з питань обчислення і сплати податків та інших обов'язкових платежів.

2. Керівники і відповідні службові особи підприємств, установ, організацій та громадяни під час перевірки, що проводиться державними податковими інспекціями, зобов'язані давати письмові пояснення з усіх питань, що виникають, виконувати вимоги державних податкових інспекцій щодо усунення виявлених порушень законодавства про податки та інші обов'язкові платежі і підписати акт про проведення перевірки.

3. Обов'язок юридичної особи щодо сплати податку або іншого обов'язкового платежу припиняється із сплатою податку (платежу) або його скасуванням. У разі ліквідації юридичної особи заборгованість з податку або іншого обов'язкового платежу сплачується у порядку, встановленому законодавством України.

4. Обов'язок фізичної особи щодо сплати податку або іншого обов'язкового платежу припиняється із сплатою податку (платежу) або його скасуванням, а також у разі смерті платника.

Стаття 10. Права платників податків та інших обов'язкових

платежів

Платники податків та інших обов'язкових платежів мають право:

а) подавати державним податковим інспекціям документи, що підтверджують право на пільги щодо оподаткування у порядку, встановленому законодавчими актами України;

б) одержувати та ознайомлюватися з актами перевірок, проведених державними податковими інспекціями;

в) оскаржувати у встановленому законом порядку рішення державних податкових інспекцій та дії їх службових осіб.

Стаття 11. Відповідальність платників податків та інших

обов'язкових платежів за порушення податкового

законодавства

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes