Про внесення змін і доповнень до Цивільного процесуального кодексу України (02.02.94), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Цивільного процесуального кодексу України (02.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 5.5
Скачувань: 734
"

\x0152

c

B*

Oe

O

|

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x31C1E\x1C00 Стаття 243-15. Рішення суду

Встановивши, що кандидатом у народні депутати України порушено вимоги виборчого законодавства України, суд скасовує рішення окружної виборчої комісії про його реєстрацію.

Рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає. Копію рішення суд негайно видає заявникові.

Глава 30-Г

СКАРГИ НА РІШЕННЯ І ДІЇ ЦЕНТРАЛЬНОЇ ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ

Стаття 243-16. Підсудність справ по скаргах

Рішення Центральної виборчої комісії по виборах народних депутатів України про визнання виборів недійсними може бути оскаржено до Верховного Суду України.

Стаття 243-17. Право на звернення із скаргою

Із скаргою на рішення Центральної виборчої комісії про визнання виборів недійсними вправі звернутись особа, щодо якої вибори були визнані недійсними, і окружна виборча комісія, яка зареєструвала цю особу кандидатом у народні депутати України, в десятиденний строк з дня прийняття цього рішення.

Стаття 243-18. Порядок судового розгляду скарги

Скарга розглядається судовою колегією в цивільних справах Верховного Суду України протягом семи днів.

Стаття 243-19. Особи, які викликаються в судове засідання

У судове засідання для участі в розгляді скарги обов'язково викликаються заявник, представник Центральної виборчої комісії, а також особа, яка обиралась, і представник окружної комісії, яка зареєструвала її кандидатом у народні депутати України, якщо вони не є заявниками, та інші суб'єкти виборчого процесу чи прокурор, за зверненням яких вибори визнані недійсними.

Стаття 243-20. Рішення суду

Встановивши, що вибори народного депутата України проведені відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України" ( 3623-12 ), суд скасовує рішення Центральної виборчої комісії про визнання виборів недійсними і зобов'язує останню зареєструвати депутата як обраного та повідомити про його обрання в газеті "Голос України", по телебаченню і радіо.

Якщо буде встановлено, що вибори були проведені з порушенням положень цього Закону, зокрема про передвиборну агітацію, голосування, підрахунок голосів, визначення результатів виборів (голосування) та інших його положень, які суттєво вплинули на результати голосування, суд відмовляє в задоволенні скарги.

Рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає. Копії рішення суд негайно надсилає заявникові і Центральній виборчій комісії".

II. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Л.КРАВЧУК

м.Київ, 2 лютого 1994 року

N 3906-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes