Про органи суддівського самоврядування (02.02.94), Детальна інформація

Про органи суддівського самоврядування (02.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 13.2
Скачувань: 875
5) обирає делегатів на з'їзд суддів України;

6) вносить пропозиції на розгляд з'їзду суддів України;

7) вирішує інші питання організації діяльності судів.

Стаття 7. Порядок скликання конференцій суддів місцевих

та апеляційних судів (крім військових і

господарських судів)

1. Конференції суддів місцевих та апеляційних судів (крім військових та господарських судів) в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі скликаються не рідше одного разу на рік за рішенням голови відповідного апеляційного суду. ( Частина перша статті 7 в редакції Закону N 2535-III ( 2535-14 ) від 21.06.2001 )

2. Чергові конференції суддів скликаються, як правило, у першому кварталі поточного року головами відповідних апеляційних судів, які затверджують орієнтовний перелік питань, що виносяться на обговорення конференції, визначають дату і місце її проведення. ( Частина друга статті 7 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2535-III ( 2535-14 ) від 21.06.2001 )

3. Позачергові конференції суддів можуть бути скликані головами відповідних апеляційних судів, відповідними радами суддів як за власною ініціативою, так і на вимогу не менше третини складу суддів місцевих та апеляційних судів (крім військових та господарських судів). ( Частина третя статті 7 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2535-III ( 2535-14 ) від 21.06.2001 )

4. Про час початку роботи конференції і питання, що виносяться на обговорення конференції, судді повідомляються не пізніш як за один місяць до дня початку проведення конференції.

5. На конференцію можуть бути запрошені депутати, представники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, навчальних і наукових закладів, правоохоронних органів, інших державних органів і громадських організацій. ( Стаття 7 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2535-III ( 2535-14 ) від 21.06.2001 )

Стаття 8. Порядок скликання конференції суддів військових

судів України

1. Конференція суддів військових судів України скликається не рідше одного разу на рік.

Президія Верховного Суду України приймає рішення про скликання конференції військових судів, затверджує орієнтовний перелік питань, що виносяться на обговорення конференції, визначає дату і місце її проведення.

2. Позачергову конференцію може бути скликано президією Верховного Суду України, а також радою військових суддів як за власною ініціативою, так і на вимогу не менше третини складу суддів військових судів України.

3. На конференцію суддів військових судів можуть бути запрошені народні депутати України, представники органів виконавчої влади, навчальних і наукових закладів, правоохоронних органів, інших державних органів і громадських організацій.

4. Про час початку роботи конференції і питання, що виносяться на її обговорення, судді повідомляються не пізніш як за один місяць до дня початку проведення конференції.

Стаття 9. Порядок скликання конференції суддів господарських

судів України

1. Конференція суддів господарських судів скликається не рідше одного разу на рік.

Президія Вищого господарського суду України приймає рішення про скликання конференції, затверджує орієнтовний перелік питань, що виносяться на обговорення конференції, та визначає дату і місце її проведення.

2. Позачергову конференцію може бути скликано президією Вищого господарського суду України, а також радою суддів господарських судів як за власною ініціативою, так і на вимогу не менше третини складу суддів господарських судів України.

3. На конференцію суддів можуть бути запрошені народні депутати України, представники органів виконавчої влади, навчальних і наукових закладів, правоохоронних органів, інших державних органів і громадських організацій.

4. Про час початку роботи конференції і питання, що виносяться на її обговорення, судді повідомляються не пізніш як за один місяць до дня початку проведення конференції.

Стаття 10. Обрання делегатів на конференції суддів

військових та господарських судів України

1. Делегати на конференцію суддів військових судів України обираються зборами суддів військових судів регіонів, Військово-Морських Сил України та військової палати Верховного Суду України за нормою - один делегат від чотирьох військових суддів. Делегати обираються шляхом таємного або відкритого голосування на альтернативній основі при вільному висуненні кандидатів. ( Частина перша статті 10 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2535-III ( 2535-14 ) від 21.06.2001 )

P

\

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes