Про внесення змін до Закону України "Про статус суддів" (02.02.94), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про статус суддів" (02.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 5.4
Скачувань: 776
\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x4EA1\x0083\x1C00 За наявності підстав дисциплінарне провадження щодо судді порушується постановою голови відповідної кваліфікаційної комісії суддів, Головою Верховного Суду України, Головою Вищого арбітражного суду України та їх заступниками, Головою Верховного Суду Республіки Крим, головами обласних, Київського і Севастопольського міських судів, головами арбітражних судів Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, головами військових судів регіонів та Військово-Морських Сил".

6. У статті 35:

частину першу викласти в такій редакції:

"1. Голова кваліфікаційної комісії або за його дорученням чи за рішенням комісії члени комісії протягом місяця з дня надходження відомостей про дисциплінарний проступок судді проводять їх перевірку. Перевірка відомостей про дисциплінарний проступок голови кваліфікаційної комісії проводиться трьома членами комісії";

частину п'яту виключити;

частину шосту вважати частиною п'ятою і викласти у такій редакції:

"5. Рішення кваліфікаційної комісії суддів загальних судів Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, арбітражних та військових судів про накладення дисциплінарного стягнення може бути оскаржено до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України протягом десяти днів з дня вручення копії рішення комісії".

7. У статтях 39, 40 слова "атестаційно-дисциплінарна", "атестаційно-дисциплінарної", "атестаційно-дисциплінарними" замінити відповідно словами "кваліфікаційна", "кваліфікаційної", "кваліфікаційними".

8. У статті 41:

у частині першій слова "атестаційно-дисциплінарна" замінити словом "кваліфікаційна";

частину другу викласти у такій редакції:

"2. Якщо після закінчення встановленого строку кваліфікаційна комісія знову зробить висновок про невідповідність рівня професійних знань судді займаній посаді, вона приймає рішення, яким повідомляє про це голову відповідного суду та Раду, що обрала суддю, для вирішення питання про звільнення судді з посади";

у частині третій слово "відповідну" замінити словом "Вищу", а після слова "суддів" доповнити словом "України".

Президент України Л.КРАВЧУК

м. Київ, 2 лютого 1994 року

N 3913-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes