Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України у зв'язку із змінами в Законі Української РСР "Про судоустрій Української РСР" (24.02.94), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України у зв'язку із змінами в Законі Української РСР "Про судоустрій Української РСР" (24.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 14.6
Скачувань: 728
"Якщо після відсторонення судді замінити його в даному суді неможливо, справа надсилається до Верховного Суду Республіки Крим, обласного, Київського чи Севастопольського міського суду, військового суду регіону, Військово-Морських Сил для передачі на розгляд іншому суду".

7. У статті 248-12 частину другу викласти в такій редакції:

"Скарги на рішення місцевих державних органів подаються до Верховного Суду Республіки Крим, обласного, Київського і Севастопольського міських судів, а на рішення державного органу України у справах релігій - до Верховного Суду України".

8. Статтю 248-17 після слова "суду" доповнити словами "відповідного військового суду".

9. У статті 289 частину третю викласти в такій редакції:

"Касаційні скарги і касаційні подання на рішення районного (міського) суду, міжрайонного (окружного) суду, військового суду гарнізону подаються відповідно до Верховного Суду Республіки Крим, обласного, Київського і Севастопольського міських судів, військових судів регіонів, Військово-Морських Сил, а на рішення Верховного Суду Республіки Крим, обласного, Київського і Севастопольського міських судів, міжобласного суду та військових судів регіонів, Військово-Морських Сил - до Верховного Суду України".

10. У статті 291 частину першу викласти в такій редакції:

"Касаційні скарги на рішення районних (міських) судів, міжрайонних (окружних) судів, Верховного Суду Республіки Крим, обласного, Київського і Севастопольського міських судів, міжобласного суду, військових судів може бути подано протягом десяти днів з наступного дня після оголошення рішення. В такий же строк може бути внесено касаційне подання прокурора".

11. У статті 291-1р рдруге речення частини першої викласти в такій редакції:

"В разі особливої складності справи або в інших виняткових випадках розгляд справи може бути перенесено відповідно головою Верховного Суду Республіки Крим, обласного, Київського і Севастопольського міських судів, військового суду регіону, Військово-Морських Сил - в межах десятиденного строку, Головою Верховного Суду України або його заступниками - в межах місячного строку".

12. У статті 328:

пункт 2 викласти в такій редакції:

"2) голови Верховного Суду Республіки Крим, обласного, Київського і Севастопольського міських судів та їх заступники, прокурор Республіки Крим, області, міст Києва, Севастополя та їх заступники - рішення, ухвали районного (міського), міжрайонного (окружного) суду, а також касаційні ухвали судової колегії в цивільних справах Верховного Суду Республіки Крим, обласного, Київського і Севастопольського міських судів";

доповнити статтю пунктом третім такого змісту:

"3) голова військового суду регіону, Військово-Морських Сил, військовий прокурор (на правах прокурора області), їх заступники - рішення, ухвали військового суду гарнізону".

13. У статті 329 частину першу після слова "прокурори" доповнити словами "та прокурори гарнізонів".

14. У статті 332 частину другу після слова "або" доповнити словами "Верховний Суд Республіки Крим", слова "Київський міський суд" замінити словами "Київський і Севастопольський міські суди, військовий суд регіону, Військово-Морських Сил".

15. У статті 335:

частини другу і третю викласти в такій редакції:

"Справа за протестом на рішення, ухвалу, постанову, що набрали законної сили, розглядається президіями Верховного Суду Республіки Крим, обласного, Київського і Севастопольського міських судів та військовим судом регіону, Військово-Морських Сил не пізніш як через двадцять днів, а в судовій колегії в цивільних справах та у військовій колегії Верховного Суду України - не пізніш як через один місяць з дня надходження справи з протестом.

Справи за протестами в порядку судового нагляду в президії Верховного Суду Республіки Крим, обласного, Київського і Севастопольського міських судів доповідає голова, заступник голови, член президії або суддя Верховного Суду Республіки Крим, обласного, Київського і Севастопольського міських судів, у військовому суді регіону, Військово-Морських Сил, в судовій колегії в цивільних справах і військовій колегії Верховного Суду України - Голова, заступник Голови або один із суддів, а в Пленумі Верховного Суду України - Голова, заступник Голови або члени Пленуму, які раніше не брали участі в розгляді цієї справи".

16. У статті 339:

частину першу викласти в такій редакції:

"Постанови президії Верховного Суду Республіки Крим, обласних, Київського і Севастопольського міських судів, ухвали військових судів регіонів, Військово-Морських Сил, ухвали судової колегії в цивільних справах і військової колегії Верховного Суду України, постанови Пленуму Верховного Суду України постановляються з додержанням правил, передбачених статтею 17 цього Кодексу";

у частині другій цієї статті слова "судової колегії в цивільних справах Верховного Суду України" замінити словами "військового суду регіону, Військово-Морських Сил, судової колегії в цивільних справах і військової колегії Верховного Суду України";

частину третю цієї статті після слова "президії" доповнити словами "Верховного Суду Республіки Крим", а слова "Київського міського суду" замінити словами "Київського і Севастопольського міських судів".

17. У статті 340 слова "обласного, Київського міського суду, в ухвалі судової колегії в цивільних справах Верховного Суду України" замінити словами "Верховного Суду Республіки Крим, обласного, Київського і Севастопольського міських судів, в ухвалі військового суду регіону, Військово-Морських Сил, ухвалі судової колегії в цивільних справах і військової колегії Верховного Суду України".

18. У статті 342 слова "Верховного Суду України" замінити словами "і військова колегія Верховного Суду України та військові суди регіонів, Військово-Морських Сил", після слова "президія" доповнити словами "Верховного Суду Республіки Крим", а слова "Київського міського суду" замінити словами "Київського і Севастопольського міських судів".

19. Слово "народний" у відповідних відмінках з Кодексу виключити.

20. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes