Про межу малозабезпеченості (04.10.94), Детальна інформація

Про межу малозабезпеченості (04.10.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 4.5
Скачувань: 769
0190 Про межу малозабезпеченості (04.10.94)

З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про межу малозабезпеченості

( Відомості Верховної Ради (ВВР), 1994, N 42, ст.382 )

( Вводиться в дію Постановою ВР N 192/94-ВР від 04.10.94,

ВВР, 1994, N 42, ст.383 )



Цей Закон закладає правову основу здійснення адресної матеріальної підтримки найменш соціально захищених верств населення в умовах кризового стану економіки.

Стаття 1. Межа малозабезпеченості

Межа малозабезпеченості - це величина середньодушового сукупного доходу, який забезпечує непрацездатному громадянинові споживання товарів і послуг на мінімальному рівні, встановленому законодавством.

Стаття 2. Принципи визначення межі малозабезпеченості

Межа малозабезпеченості формується на основі нормативно-статистичного методу.

Нормативним методом формується набір продовольчих товарів, який визначається відповідно до соціальних норм споживання для осіб непрацездатного віку, що розробляються науковими установами і організаціями відповідного профілю.

Вартість непродовольчих товарів і послуг та вартість утримання житла визначаються відповідно до фактичних витрат сімей з низькими доходами згідно з положенням, затвердженим Кабінетом Міністрів України. Вартість непродовольчих товарів не може становити менше п'ятнадцяти відсотків вартості продуктового набору.

Стаття 3. Порядок розробки набору товарів і послуг

Набір продовольчих товарів і послуг для визначення величини вартості межі малозабезпеченості розробляється з участю профспілок Кабінетом Міністрів України.

Стаття 4. Порядок визначення величини вартості

межі малозабезпеченості

B*

I

I

\x00D0

O

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x25C93\x1B00ету України і періодично переглядається відповідно до зростання індексу цін на споживчі товари і послуги разом з уточненням показників Державного бюджету України.

У виняткових випадках Верховна Рада України може затвердити величину вартості межі малозабезпеченості і не при затвердженні Державного бюджету України.

Відомості про величину вартості межі малозабезпеченості публікуються в офіційних виданнях.

Стаття 5. Право на державну допомогу

Непрацездатні громадяни, які отримують пенсію, середньодушовий сукупний доход сімей яких не перевищує величини вартості межі малозабезпеченості, мають право на одержання грошової допомоги в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Надання цієї державної гарантії малозабезпеченим громадянам може здійснюватися і в інших формах матеріальної допомоги виходячи з конкретних умов і нужденності особи.

Призначення державної допомоги здійснюється органами, що призначають пенсію за місцем проживання особи, за її особистою заявою, виходячи з нужденності цих осіб. До заяви додаються документи, що підтверджують величину середньодушового сукупного доходу.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes