Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальні установи для неповнолітніх (24.01.95), Детальна інформація

Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальні установи для неповнолітніх (24.01.95)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 18.2
Скачувань: 1329
Центри медико-соціальної реабілітації неповнолітніх мають права юридичної особи, власний бланк, печатку із зображенням Державного герба України та своїм найменуванням.

Положення про центри медико-соціальної реабілітації неповнолітніх затверджується Кабінетом Міністрів України.

Стаття 10. Виховно-трудові колонії Державного департаменту

України з питань виконання покарань

Виховно-трудові колонії Державного департаменту України з питань виконання покарань - це установи, в яких відбувають покарання неповнолітні віком від 14 років, засуджені до позбавлення волі.

Організація та діяльність виховно-трудових колоній регламентується виправно-трудовим законодавством України. ( Стаття 10 із змінами, внесеними згідно із Законом N 312-XIV ( 312-14 ) від 11.12.98 )

Стаття 11. Притулки для неповнолітніх служб у справах

неповнолітніх

Притулки для неповнолітніх створюються службами у справах неповнолітніх відповідно до соціальних потреб кожного регіону для тимчасового розміщення в них неповнолітніх віком від 3 до 18 років, які потребують соціального захисту держави (заблукали; були покинуті; залишилися без батьківської опіки; залишили сім'ю чи навчально-виховні заклади; вилучені судами із сім'ї; самі звернулися за допомогою до адміністрації притулку).

Притулки для неповнолітніх можуть також створюватися за погодженням із службами у справах неповнолітніх підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, громадськими організаціями та громадянами.

Термін перебування неповнолітнього у притулку залежить від конкретних обставин, але не може перевищувати 90 діб. ( Частина третя статті 9 із змінами, внесеними згідно із Законом N 864-XIV ( 864-14 ) від 08.07.99 )

Не підлягають розміщенню у притулках неповнолітні, які перебувають у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, психічно хворі з вираженими симптомами хвороби, а також ті, які вчинили правопорушення і щодо яких є відомості про винесене компетентними органами чи посадовими особами рішення про затримання, арешт або поміщення в приймальник-розподільник для неповнолітніх.

Основним завданням притулків для неповнолітніх є створення належних житлово-побутових та психологічних умов для забезпечення нормальної життєдіяльності неповнолітніх, тимчасово відчужених від сім'ї, а також надання їм можливостей для навчання, праці, змістовного дозвілля. ( Частина п'ята статті 9 із змінами, внесеними згідно із Законом N 864-XIV ( 864-14 ) від 08.07.99 )

Посадові особи притулків для неповнолітніх:

надають неповнолітнім кваліфіковані та різнобічні (психологічні, педагогічні, медичні, юридичні) консультації залежно від конкретних причин соціальної дискомфортності;

сприяють у прийнятті рішення про зміну або створення нових умов життєдіяльності неповнолітніх у сім'ї, навчально-виховних закладах, за місцем роботи та в інших сферах;

порушують клопотання про застосування заходів громадського впливу, притягнення до кримінальної, адміністративної чи майнової відповідальності батьків (усиновителів) або опікунів (піклувальників), які нехтують правами, інтересами неповнолітніх, провокують їх асоціальну поведінку, самовільне залишення сім'ї, навчально-виховних закладів, створюють загрозу їх здоров'ю та інтелектуальному розвитку.

Притулки для неповнолітніх мають права юридичної особи, власний бланк, печатку із зображенням Державного герба України та своїм найменуванням.

Положення про притулки для неповнолітніх затверджується Кабінетом Міністрів України.

Р о з д і л V

ФІНАНСОВЕ ТА КАДРОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОРГАНІВ

І СЛУЖБ У СПРАВАХ НЕПОВНОЛІТНІХ ТА СПЕЦІАЛЬНИХ

УСТАНОВ ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ

Стаття 12. Джерела і порядок фінансування органів і служб у

справах неповнолітніх та спеціальних установ для

неповнолітніх

Фінансування діяльності органів і служб у справах неповнолітніх та спеціальних установ для неповнолітніх здійснюється за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, позабюджетних та інших фондів, що утворюються з добровільних внесків підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, громадських організацій, громадян.

Стаття 13. Матеріально-побутове і медичне забезпечення

неповнолітніх у спеціальних установах для

неповнолітніх

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes