Про наукову і науково-технічну експертизу (10.02.95), Детальна інформація

Про наукову і науково-технічну експертизу (10.02.95)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 9
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 19.9
Скачувань: 720
науково-технічної експертизи

Фізичні і юридичні особи, заінтересовані у спростуванні окремих положень або в цілому висновків наукової і науково-технічної експертизи, подають обгрунтовану письмову заяву замовникові цієї експертизи.

Замовник, який приймав рішення про проведення первинної наукової і науково-технічної експертизи, зобов'язаний протягом місяця розглянути подану заяву і прийняти обгрунтоване рішення про проведення повторної, додаткової чи контрольної експертизи із залученням незалежних експертів або про відмову від такого проведення.

Забороняється залучати до проведення контрольної експертизи фахівців, які брали участь у проведенні первинної наукової і науково-технічної експертизи.

Висновки контрольної експертизи, організованої за згодою замовника і заінтересованих осіб, які відповідають висновкам первинної експертизи, є остаточними і розглядаються у процесі прийняття рішень відповідними органами. Якщо між висновками первинної і контрольної експертизи є розбіжності, замовник зобов'язаний продовжити експертну роботу.

Р о з д і л V

ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ У СФЕРІ

НАУКОВОЇ І НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ

Стаття 28. Державне управління у сфері наукової і

науково-технічної експертизи

Державне управління у сфері наукової і науково-технічної експертизи здійснюється центральними та місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Міністерства, інші центральні органи виконавчої влади в межах своїх повноважень беруть участь в ініціюванні та реалізації наукової і науково-технічної експертизи, а також можуть виступати як замовники або організатори експертизи. ( Частина друга статті 28 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1069-XIV ( 1069-14 ) від 21.09.99 )

Стаття 29. Компетенція Кабінету Міністрів України у сфері

наукової і науково-технічної експертизи

До компетенції Кабінету Міністрів України належить:

визначення порядку фінансування наукової і науково-технічної експертизи, що проводиться за рахунок коштів державного бюджету;

визначення форм та правил фінансового забезпечення наукової і науково-технічної експертизи;

ініціювання проведення попередньої, первинної, повторної, додаткової, контрольної державної наукової і науково-технічної експертизи;

здійснення інших повноважень у сфері наукової і науково-технічної експертизи відповідно до законодавства.

Кабінет Міністрів України може передавати ці повноваження іншим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування.

Стаття 30. Компетенція місцевих органів виконавчої влади та

органів місцевого самоврядування

Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування в межах своєї компетенції: ( Абзац перший статті 30 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1069-XIV ( 1069-14 ) від 21.09.99 )

організовують проведення наукової і науково-технічної експертизи на підставі рішень, прийнятих відповідними місцевими Радами або місцевими референдумами; ( Абзац другий статті 30 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1069-XIV ( 1069-14 ) від 21.09.99 )

ініціюють проведення наукової і науково-технічної експертизи з питань, щодо яких вони приймають рішення, з визначенням обсягів витрат на проведення експертизи та джерел фінансування;

координують експертну діяльність місцевих державних органів, об'єднань громадян, інших формувань;

інформують населення про результати проведеної наукової і науково-технічної експертизи у випадках, коли це необхідно або коли про це є відповідне рішення Ради;

контролюють виконання законодавства про наукову і науково-технічну експертизу;

реалізують інші повноваження в даній галузі, які не суперечать цьому Закону. ( Стаття 30 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1069-XIV ( 1069-14 ) від 21.09.99 )

Р о з д і л VI

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes