Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про бюджетну систему Української РСР" (29.06.95), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про бюджетну систему Української РСР" (29.06.95)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 31.7
Скачувань: 706
0253 Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР "Про бюджетну систему Української РСР" (29.06.95)

З А К О Н У К Р А Ї Н И



( Закон втратив чинність на підставі Бюджетного кодексу

N 2542-III ( 2542-14 ) від 21.06.2001 )

Про внесення змін і доповнень до Закону Української РСР

"Про бюджетну систему Української РСР"

( Відомості Верховної Ради (ВВР), 1995, N 26, ст. 195 )

( Вводиться в дію Постановою ВР N 153/95-ВР від 28.04.95,

(ВВР), 1995, N 26, ст. 196 )



Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :

Внести зміни і доповнення до Закону Української РСР "Про бюджетну систему Української РСР" ( 512-12 ) (Відомості Верховної Ради УРСР, 1991 р., N 1, ст.1, N 50, ст.705; Відомості Верховної Ради України, 1993 р., N 26, ст. 277), виклавши його в такій редакції:

"ЗАКОН УКРАЇНИ

ПРО БЮДЖЕТНУ СИСТЕМУ УКРАЇНИ

Розділ 1. Загальні положення

Стаття 1. Бюджет

Бюджет - це план утворення і використання фінансових ресурсів для забезпечення функцій, які здійснюються органами державної влади України, органами влади Автономної Республіки Крим та місцевими Радами народних депутатів.

Стаття 2. Бюджетна система

Бюджетна система складається з Державного бюджету України, республіканського бюджету Автономної Республіки Крим та місцевих бюджетів.

Сукупність всіх бюджетів, що входять до складу бюджетної системи України, є зведеним бюджетом України. Зведений бюджет України використовується для аналізу і визначення засад державного регулювання економічного і соціального розвитку України.

Бюджет Автономної Республіки Крим об'єднує республіканський бюджет та бюджети районів і міст республіканського підпорядкування Автономної Республіки Крим.

До місцевих бюджетів належать обласні, міські, районні, районні в містах, селищні і сільські бюджети.

Бюджет області об'єднує обласний бюджет та бюджети районів і міст обласного підпорядкування.

Бюджет району об'єднує районний бюджет, бюджети міст районного підпорядкування, селищні та сільські бюджети. Селищні і сільські бюджети створюються за рішенням районних, міських Рад народних депутатів за наявності необхідної фінансової бази. Районні, міські Ради визначають доходи відповідних селищних і сільських бюджетів.

Бюджет міста, яке має районний поділ, об'єднує міський бюджет та бюджети районів, що входять до його складу. У випадках, коли міській, районній у місті Раді народних депутатів адміністративно підпорядковані інші міста, селища чи сільські населені пункти, бюджети цих міст, селищні, сільські бюджети об'єднуються відповідно у бюджеті міста або бюджеті району в місті, Радам народних депутатів яких підпорядковані зазначені населені пункти.

Стаття 3. Бюджетний устрій

Бюджетний устрій - це організація і принципи побудови бюджетної системи, її структури, взаємозв'язок між окремими ланками бюджетної системи. Бюджетний устрій України визначається з урахуванням державного устрою і адміністративно-територіального поділу України.

Стаття 4. Принципи бюджетного устрою

Бюджетний устрій грунтується на принципах єдності, повноти, достовірності, гласності, наочності і самостійності усіх бюджетів, що входять до бюджетної системи України.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes