Про поставки продукції для державних потреб (22.12.95), Детальна інформація

Про поставки продукції для державних потреб (22.12.95)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8.3
Скачувань: 974
Аналогічну функцію виконують Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації щодо поставок продукції для забезпечення виконання регіональних програм. ( Частина друга статті 2 в редакції Закону N 1329-XIV ( 1329-14 ) від 21.12.99 )

3. Державні замовники:

здійснюють, виходячи з інтересів держави, вибір виконавців державного замовлення для укладення з ними державних контрактів шляхом проведення конкурсного відбору;

укладають з виконавцями державного замовлення державні контракти;

F

X



B*

H

J

L

A

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x26B8¬\x1C00я від імені держави оплату продукції, яка поставляється для державних потреб за умовами, що визначаються державним контрактом.

Державні замовники мають право на договірній основі делегувати частину своїх функцій відповідним підприємствам, установам та організаціям на умовах, що визначаються Кабінетом Міністрів України.

4. Державні замовники забезпечуються Кабінетом Міністрів України фінансовими ресурсами в обсягах, необхідних для повної оплати державного замовлення, якщо інше не передбачено законом, і є відповідальними за задоволення державних потреб у відповідній продукції.( Частина четверта статті 2 в редакції Закону N 1329-XIV ( 1329-14 ) від 21.12.99 )

5. Контроль за виконанням поставок продукції для державних потреб здійснюють державні замовники та органи виконавчої влади, зазначені у частині другій статті 2 цього Закону.( Частина п'ята статті 2 в редакції Закону N 1329-XIV ( 1329-14 ) від 21.12.99 )

6. Порядок формування державних замовлень, розміщення поставок продукції для державних і регіональних потреб, контролю за їх виконанням встановлюється відповідно Кабінетом Міністрів України, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями з додержанням вимог цього Закону та інших законодавчих актів України.

7. За рішенням Кабінету Міністрів України державний замовник може вносити необхідні зміни до державного контракту або припиняти його дію згідно з чинним законодавством України.

8. Для виконавців державного замовлення, заснованих повністю або частково на державній власності (державних підприємств, установ та організацій, акціонерних товариств, у статутному фонді яких контрольний пакет акцій належить державі, орендних підприємств, заснованих на державній власності), а також для суб'єктів господарської діяльності України всіх форм власності - монополістів на відповідному ринку продукції державні замовлення на поставку продукції є обов'язковими, якщо виконання державного замовлення не спричиняє збитків зазначеним виконавцям державного замовлення.

Стаття 3. Стимулювання виконання поставок продукції для

державних потреб

1. З метою економічного стимулювання виконання державних замовлень виконавцям можуть надаватися пільги щодо податку на прибуток, цільові дотації і субсидії, кредити на пільгових умовах, валютні кошти, митні та інші пільги.

Надання пільг здійснюється відповідно до чинного законодавства України.

2. Для підприємств, організацій - постачальників найважливіших видів матеріально-технічних ресурсів у разі необхідності можуть встановлюватися спеціальні квоти (державне бронювання) на обов'язковий продаж цих ресурсів виконавцям державних замовлень, що мають стратегічне значення і пов'язані з підтриманням необхідного рівня обороноздатності країни та її безпеки.

Порядок визначення переліку та обсягів матеріально-технічних ресурсів, що підлягають державному бронюванню, встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Стаття 4. Відповідальність за невиконання державних

контрактів на поставку продукції для державних

потреб

1. У разі невиконання або неналежного виконання державного контракту на поставку продукції для державних потреб з винної сторони стягується передбачена контрактом неустойка (штраф, пеня), а також відшкодовуються завдані збитки.

2. У разі необгрунтованої відмови виконавця державного замовлення від укладення державного контракту на поставку продукції для державних потреб у випадках, коли обов'язковість його укладення встановлена цим Законом та за наявності технічних можливостей його виконання, виконавець сплачує державному замовнику штраф у розмірі вартості державного контракту.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes