Про внесення змін і доповнень до Кодексу про шлюб та сім'ю України (30.01.96), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Кодексу про шлюб та сім'ю України (30.01.96)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 10.5
Скачувань: 721
"Стаття 113-1. Порядок передачі дітей на усиновлення та

здійснення контролю за умовами їх проживання

і виховання

Порядок передачі дітей на усиновлення, а також здійснення контролю за умовами їх проживання і виховання в сім'ях усиновителів встановлюється Кабінетом Міністрів України".

19. У статті 124:

назву статті викласти в такій редакції:

"Стаття 124. Скасування усиновлення після досягнення

усиновленим повноліття";

доповнити статтю частиною другою такого змісту:

"Скасування усиновлення після досягнення усиновленим повноліття допускається, якщо діяння усиновленого (усиновителя) загрожують життю або здоров'ю усиновителя (усиновленого), другому з подружжя або їх дітям".

20. У статті 199:

у назві статті друге речення виключити;

у частинах першій і другій слова "Міністерства освіти України" замінити словами "Центру по усиновленню дітей при Міністерстві освіти України";

частини третю і четверту виключити.

21. Доповнити Кодекс ( 2006-07 ) статтями 199-1, 199-2, 199-3, 199-4, 199-5 такого змісту:

"Стаття 199-1. Усиновлення дітей, які є громадянами України,

іноземними громадянами на території України

Усиновлення дітей, які є громадянами України, іноземними громадянами на території України провадиться відповідно до глави 14 цього Кодексу у випадках, коли були вичерпані всі можливості щодо усиновлення, взяття під опіку (піклування) чи на виховання цих дітей в сім'ї громадян України та коли ці діти перебувають на обліку в Центрі по усиновленню дітей при Міністерстві освіти України не менше одного року з дня взяття їх на облік. У разі коли іноземні громадяни перебувають у родинних стосунках з дітьми або у випадках захворювання дитини на хворобу, передбачену переліком, затвердженим Міністерством охорони здоров'я України, усиновлення провадиться без дотримання строків перебування на централізованому обліку дітей. Усиновлення дітей, які є громадянами України, іноземними громадянами на території України дозволяється за умови одержання дозволу Центру по усиновленню дітей при Міністерстві освіти України.

Діти, які є громадянами України, можуть бути усиновлені громадянами інших держав у випадках, коли відповідно до законодавства держави усиновителя їм будуть забезпечені всі права в обсязі не меншому, ніж передбачено законодавством України, а також коли їм будуть забезпечені гарантії і норми, встановлені щодо усиновлення законами країни усиновителя.

За усиновленими дітьми зберігається громадянство України до досягнення ними 18-річного віку.

Стаття 199-2. Усиновлення дітей іноземними громадянами, які

перебувають у шлюбі з громадянами України на

території України

Усиновлення дітей іноземними громадянами, які перебувають у шлюбі з громадянами України на території України, провадиться відповідно до глави 14 цього Кодексу в порядку, передбаченому для громадян України.

Стаття 199-3. Усиновлення дітей, які є іноземними громадянами

або особами без громадянства, на території

України громадянами інших держав

Усиновлення дітей-сиріт і дітей, які залишилися без опіки (піклування) батьків і які є іноземними громадянами або особами без громадянства, на території України громадянами інших держав провадиться відповідно до законодавства України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України.

Стаття 199-4. Переважне право серед інших іноземних

громадян на усиновлення дітей

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes