Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України з питань охорони навколишнього природного середовища (06.03.96), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України з питань охорони навколишнього природного середовища (06.03.96)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 20.2
Скачувань: 1088
Річна заробітна плата посадової особи спеціального підрозділу Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України, що береться для нарахування розміру одноразової допомоги, включає всі види грошових виплат, які отримала посадова особа за час роботи у спеціальному підрозділі Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України за рік, що передував року загибелі або ушкодження здоров'я".

У зв'язку з цим частини четверту, п'яту і шосту вважати відповідно частинами одинадцятою, дванадцятою, тринадцятою.

3. У статті 39:

у назві та тексті слово "республіканського" замінити словом "загальнодержавного";

пункт "ж" викласти в такій редакції:

"ж) дикі тварини, що перебувають у стані природної волі, а також інші об'єкти тваринного світу у межах територіальних і внутрішніх морських вод, водойм, розташованих на території більш ніж однієї області, державних мисливських угідь, лісів державного значення, а також види тварин і рослин, занесені до Червоної книги України".

4. У статті 42 слова "республіканського бюджету Української РСР" замінити словами "Державного бюджету України".

5. У статті 46 слова "республіканського бюджету Української РСР" та "республіканського значення" замінити відповідно словами "Державного бюджету України" та "загальнодержавного значення".

6. У статті 47:

пункт "б" частини другої викласти у такій редакції:

"б) частини грошових стягнень за порушення норм і правил охорони навколишнього природного середовища та шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища в результаті господарської та іншої діяльності, а саме:

50 відсотків суми штрафів, стягнутих з посадових осіб за правопорушення у галузі охорони навколишнього природного середовища і використання природних ресурсів;

50 відсотків коштів, стягнутих з громадян, у тому числі іноземних, за шкоду, заподіяну природним ресурсам порушенням природоохоронного законодавства;

80 відсотків коштів, стягнутих з підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності за шкоду, заподіяну природним ресурсам порушенням природоохоронного законодавства;

80 відсотків коштів, отриманих від реалізації незаконно добутих природних ресурсів або продукції, виробленої з них, чи їх вартості";

пункт "г" виключити;

частину шосту доповнити словами: "та стимулювання працівників спеціально уповноважених державних органів у галузі охорони навколишнього природного середовища і використання природних ресурсів, крім осіб, які мають статус державних службовців, та громадських інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, які виявили порушення природоохоронного законодавства і вжили необхідних заходів для притягнення винних до відповідальності, запобігання порушенням природоохоронного законодавства".

( Пункт 7 втратив чинність на підставі Закону N 783-XIV ( 783-14 ) від 30.06.99 )

8. У пункті "є" статті 17, пункті "ж" статті 18, пункті "д" статті 19, частинах четвертій та п'ятій статті 43 слова "республіканське значення" у всіх відмінках замінити словами "загальнодержавне значення" у відповідних відмінках.

9. У частині четвертій статті 66 та частині сьомій статті 68 слова "службові особи" замінити словами "посадові особи".

10. У назві і тексті Закону слова "Українська РСР", "Кримська АРСР", "Міністерство охорони навколишнього природного середовища Української РСР", "міста республіканського підпорядкування" у всіх відмінках замінити словами "Україна", "Автономна Республіка Крим", "Міністерство охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України", "міста загальнодержавного значення" у відповідних відмінках.

( Розділ IV втратив чинність на підставі Закону N 2894-III ( 2894-14 ) від 13.12.2001 )

V. У статті 27 Закону України "Про виключну (морську) економічну зону України" ( 162/95-ВР ) (Відомості Верховної Ради України, 1995 р., N 21, ст.152):

абзац другий частини першої викласти у такій редакції:

"за порушення, передбачені частиною першою статті 22, частиною першою статті 24, статтями 23 та 25, частиною першою статті 26, - органам Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України в особі державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища";

частину другу викласти у такій редакції:

"Штраф, визначений частиною першою статті 22, частиною першою статті 24, статтями 23 та 25, частиною першою статті 26, може стягуватися на місці посадовими особами органів, яким відповідно до частини першої цієї статті надано право накладати штрафи, якщо порушника затримано у пункті, віддаленому від берегової смуги, і він добровільно виявив готовність негайно сплатити штраф".

VI. Визнати такою, що втратила чинність, Постанову Верховної Ради Української РСР від 27 листопада 1981 року "Про порядок введення в дію Закону Української РСР "Про охорону атмосферного повітря" (Відомості Верховної Ради УРСР, 1981 р., N 49, ст.834).

Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Л.КУЧМА

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes