Про Державний бюджет України на 1996 рік (22.03.96), Детальна інформація

Про Державний бюджет України на 1996 рік (22.03.96)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 56
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 48.2
Скачувань: 754
Області:

Запорізька 1 553,5

Полтавська 1 445,8

м. Київ 31 249,7

Перерахування зазначених коштів до Державного бюджету України здійснюється у розмірах, визначених розписом доходів і видатків Державного бюджету України на 1996 рік.

У разі несвоєчасного надходження цих коштів до Державного бюджету України надати право Міністерству фінансів України встановлювати стовідсоткове зарахування до Державного бюджету України сум загальнодержавних податків і зборів, що сплачуються на відповідній території, до повного погашення заборгованості.

Стаття 9. Установити, що акцизний збір із ввезених на територію України підакцизних товарів зараховується до Державного бюджету України.

Стаття 10. Повернуті в 1996 році бюджетні позички, що були надані Міністерству сільського господарства і продовольства України, Державному комітету України по харчовій промисловості, заготівельним організаціям та товаровиробникам через фінансові органи, обліковуються в окремому розділі доходів Державного бюджету України та використовуються в міру надходження для фінансування закупівлі сільськогосподарської продукції за державними контрактами 1995-1996 років на зворотній основі. Надати право органам системи Міністерства фінансів України за наслідками документальних перевірок стягувати у безспірному порядку з підприємств і організацій прострочену заборгованість по наданих їм у 1994-1996 роках позичках, у тому числі і у вигляді товарного кредиту (на умовах поточного року, оренди, лізингу) під державний контракт сільськогосподарської продукції, та інших позичках, а також нецільового їх використання з нарахуванням пені в розмірі 0,5 відсотка непогашеної заборгованості (сум нецільового використання) за кожний день до повного їх повернення.

Стаття 11. Установити, що у 1996 році до складу доходів Державного бюджету України зараховуються:

а) виручка від реалізації товарів та інших предметів, конфіскованих митними, правоохоронними та іншими уповноваженими на це органами, а також суми, одержані від реалізації товарів та інших предметів, що зберігалися під митним контролем, власник яких не знайшовся у встановлений нормативними актами термін, за винятком витрат, пов'язаних із зберіганням, пересиланням, перевезенням і реалізацією зазначених товарів, а також конфіскована іноземна валюта та сума відшкодованих державі збитків, заподіяних державними службовцями та особами, уповноваженими на виконання функцій держави, внаслідок корупційних діянь та протиправного використання наданих їм повноважень для одержання матеріальних благ, послуг, пільг або інших переваг, з наступним спрямуванням 20 відсотків одержаних коштів на розвиток матеріально-технічної бази митних, правоохоронних та інших уповноважених на це органів понад асигнування, передбачені на утримання зазначених органів у Державному бюджеті України;

б) доходи, одержані Міністерством зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від аукціонного продажу квот на експорт товарів, після покриття витрат, пов'язаних з проведенням аукціону;

в) кошти в іноземній валюті за реєстрацію представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності та у валюті України за видачу експортних та імпортних ліцензій;

г) консульські збори, що справляються на території України в іноземній валюті, з наступним спрямуванням їх на розвиток дипломатичних представництв України за кордоном та на технічне оснащення пунктів оформлення віз у межах сум, передбачених у Державному бюджеті України на ці видатки.

Дозволити Міністерству закордонних справ України використовувати до 15 відсотків консульських зборів, фактично отриманих за межами України, на витрати, пов'язані з наданням матеріальної допомоги потерпілим за кордоном громадянам України; оформленням та оплатою послуг іноземних ритуальних служб у разі смерті українських громадян, що настала під час їх перебування за кордоном; оплатою праці тимчасово прийнятих на місці (за трудовою угодою) працівників для виконання термінових робіт у консульських відділах посольств України за кордоном;

д) кошти, в тому числі в іноземній валюті, від реалізації надлишкового озброєння, військової та спеціальної техніки, майна, передачі в оренду основних фондів Збройних Сил України та інших військових формувань, а також за виконані ними роботи та надані послуги спрямовуються цільовим призначенням на фінансування матеріально-технічного та наукового забезпечення, будівництва житла та вирішення інших соціальних питань військовослужбовців та членів їх сімей понад асигнування, передбачені на утримання зазначених органів у Державному бюджеті України;

е) збори за виконання робіт по наданню послуг при здійсненні екологічного контролю у пунктах пропуску через державний кордон, розмір і порядок використання яких встановлюються Кабінетом Міністрів України. Дозволити 20 відсотків зазначених коштів за пропозицією Міністерства охорони навколишнього природного середовища і ядерної безпеки України спрямовувати для цільового використання на розвиток матеріально-технічної бази таких пунктів пропуску через державний кордон;

є) різниця в цінах на імпортований газ між ціною реалізації газу споживачам України і ціною закупівлі газу по імпорту з урахуванням витрат на транспортування його через територію України та націнки за послуги по його закупівлі та реалізації, погоджених з Міністерством економіки України.

Стаття 12. Установити, що позабюджетні фонди місцевих Рад, за винятком тих, відрахування до яких не є обов'язковими згідно з законодавством України, у 1996 році включаються до відповідних місцевих бюджетів без зміни їх цільового призначення.

Стаття 13. Таємно.

Стаття 14. Таємно.

Стаття 15. Збільшити у 1,45 раза ставки земельного податку, встановлені Законом України "Про плату за землю" ( 2535-12 ), з урахуванням їх підвищення у 1994-1995 роках.

Стаття 16. Звільнити у 1996 році від сплати земельного податку військові частини, установи, військові навчальні заклади, науково-дослідні, дитячі санаторно-курортні та оздоровчі установи, підприємства та організації (що утримуються за рахунок бюджету) Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Національної гвардії України, прикордонних військ, військ цивільної оборони за умови цільового використання цих земель.

Вітчизняні підприємства авіаційної, ракетно-космічної, суднобудівної промисловості, а також підприємства, які виробляють військову техніку та боєприпаси, звільняються від сплати земельного податку по земельних ділянках, на яких знаходяться аеродроми, полігони, дослідно-випробувальні станції, добудовчі набережні, цехи небезпечних виробництв, а також гірничо-металургійні підприємства - по земельних ділянках, на яких знаходяться відвали і хвостосховища, та земельні ділянки, на яких розміщені склади державного та мобілізаційного резервів.

Перелік зазначених підприємств та розміри земельних ділянок, що підлягають звільненню від сплати земельного податку, затверджуються Кабінетом Міністрів України за поданням відповідних міністерств та відомств, погодженим з органами Державного комітету України по земельних ресурсах.

Стаття 17. Включити до складу Державного бюджету України на 1996 рік бюджет Пенсійного фонду України по доходах і видатках у сумі 730 090 млрд. крб. та бюджет Фонду сприяння зайнятості населення по доходах у сумі 38 775,6 млрд. крб. і видатках - 28 775,6 млрд. карбованців. Спрямувати надходження до Фонду сприяння зайнятості населення в сумі 10 000 млрд. крб. на фінансування заходів по соціальному захисту населення.

Стаття 18. Включити до складу доходів і видатків Державного бюджету України на 1996 рік кошти Державного інноваційного фонду і його регіональних відділень по внесках підприємств і господарських організацій з одночасним збереженням їх цільового призначення.

Стаття 19. Установити загальний обсяг внутрішніх державних позик на 1996 рік у сумі 332,9 трлн. крб., у тому числі із спрямуванням на погашення позик 1995-1996 років і виплату доходу по них суми у розмірі 128,4 трлн. карбованців.

Випуск внутрішніх державних позик у 1996 році здійснювати на безвідсотковій (дисконтній) основі.

Стаття 20. Витрати Державного бюджету України з обслуговування іноземних кредитів, наданих юридичним особам України на умовах валютної самоокупності під гарантії Кабінету Міністрів України, підлягають відшкодуванню цими особами в місячний термін.

Головній державній податковій інспекції України, державним податковим інспекціям по Автономній Республіці Крим, областях, районах, містах і районах у містах у разі невідшкодування у місячний термін позичальником іноземного кредиту, одержаного під гарантії Уряду України, витрат Державного бюджету України, що виникли у зв'язку з покриттям гарантом заборгованості за цей кредит, забезпечити за поданням фінансових органів за місцезнаходженням позичальника стягнення з нього у безспірному порядку повної суми не здійснених у строк платежів з урахуванням пені.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes