Про внесення змін і доповнень у Закон України "Про застосування електронних контрольно-касових апаратів і товарно-касових книг при розрахунках із споживачами у сфері торгівлі громадського харчування, Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень у Закон України "Про застосування електронних контрольно-касових апаратів і товарно-касових книг при розрахунках із споживачами у сфері торгівлі громадського харчування
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 8.4
Скачувань: 733
Електронні контрольно-касові апарати та товарно-касові книги не застосовуються при проведенні розрахунків у касах на підприємствах, в установах і організаціях усіх форм власності, де проводяться ці операції з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів з видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку.

-----------------------

* Касовий чек, який має бути виданий споживачеві разом з покупкою (наданою послугою), є дійсним, якщо він набраний на електронному контрольно-касовому апараті і на ньому зазначена повна сума покупки (наданої послуги).

Стаття 2. Застосування електронних контрольно-касових

апаратів або комп'ютерних систем у пунктах обміну

валюти

При проведенні обмінних операцій у пунктах обміну валюти є обов'язковим використання електронних контрольно-касових апаратів або комп'ютерних систем згідно з рішенням правління комерційного банку, якому належить обмінний пункт, або за агентською угодою, укладеною з агентом уповноваженого банку.

Порядок виконання обмінних операцій, ведення обліку, звітності у пунктах обміну валюти встановлюється Національним банком України.

Стаття 3. Сертифікація електронних контрольно-касових

апаратів і комп'ютерних систем

Виготовлені в Україні та іноземного виробництва електронні контрольно-касові апарати і комп'ютерні системи, що застосовуються при розрахунках із споживачами, підлягають обов'язковій сертифікації.

Порядок сертифікації комп'ютерних систем, інші умови використання комп'ютерних систем у пунктах обміну валюти встановлюються Національним банком України за погодженням з Головною державною податковою інспекцією України.

У разі реалізації суб'єктам підприємницької діяльності електронних контрольно-касових апаратів і комп'ютерних систем, не внесених до Державного реєстру електронних контрольно-касових апаратів та Реєстру сертифікованих комп'ютерних систем, за рішенням Головної державної податкової інспекції України, державних податкових інспекцій по Автономній Республіці Крим, областях, районах, містах і районах у містах виручка від реалізації цих апаратів стягується до місцевого бюджету за місцем виявлення зазначених порушень.

Стаття 4. Державний реєстр електронних контрольно-касових

апаратів та Реєстр сертифікованих комп'ютерних

систем

D

H

¤

\x00BA

B*



\x02DC

F

\x0160

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x0CC6Q\x1C00 Положення про Державний реєстр електронних контрольно-касових апаратів, технічні вимоги щодо виробництва, реалізації, ремонту, сервісного обслуговування, інші вимоги щодо експлуатації електронних контрольно-касових апаратів визначаються Кабінетом Міністрів України за поданням Міністерства економіки України і Міністерства фінансів України.

Ведення Реєстру сертифікованих комп'ютерних систем здійснює Національний банк України.

Стаття 5. Контроль за додержанням порядку застосування

електронних контрольно-касових апаратів,

товарно-касових книг, комп'ютерних систем

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes