Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі (10.07.96), Детальна інформація

Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі (10.07.96)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 14.3
Скачувань: 821
Оплата акцій може здійснюватися в порядку взаєморозрахунків між акціонерним товариством та сільськогосподарськими підприємствами за здану продукцію (виконані роботи, надані послуги).

Продаж додаткового випуску акцій здійснюється протягом шести місяців, а кошти, одержані акціонерним товариством від їх реалізації, спрямовуються на збільшення статутного фонду.

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку або її територіальні органи забезпечують реєстрацію інформації про випуск акцій підприємств, зазначених у статтях 2, 13, 15 і 21 цього Закону, у порядку, встановленому законодавством України. При цьому державне мито за реєстрацію інформації про випуск акцій не справляється. ( Частина четверта статті 21 із змінами, внесеними згідно із Законом N 165-XIV ( 165-14 ) від 06.10.98 )

Стаття 22. Використання коштів, одержаних від приватизації

майна підприємств агропромислового комплексу

Кошти, одержані від приватизації майна підприємств агропромислового комплексу, спрямовуються до позабюджетного фонду приватизації і використовуються для нарощування виробництва продукції, модернізації і технічного переозброєння приватизованих підприємств агропромислового комплексу, створення нових робочих місць у цій галузі та для покриття витрат, пов'язаних з проведенням приватизації.

Стаття 23. Порядок приватизації майна окремих радгоспів та

інших державних сільськогосподарських підприємств

Приватизація майна радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств на безоплатній основі відповідно до статей 6, 8 і 10 цього Закону здійснюється за прискореною процедурою.

Державні органи приватизації створюють комісії по підготовці до приватизації у складі керівника (голови комісії) та головного бухгалтера підприємства, що приватизується, представників відповідного державного органу приватизації та органу, уповноваженого управляти державним майном. Зазначена комісія розробляє план приватизації у місячний термін з дня затвердження її складу.

Оцінка майна здійснюється на підставі даних балансу на початок відповідного року та за результатами останньої повної інвентаризації майна підприємства.

Стаття 24. Використання аудиторських послуг та оплата за

посвідчення договорів купівлі-продажу майна під

час його приватизації

Проведення аудиту під час приватизації радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств не є обов'язковим.

Керівники та головні бухгалтери підприємств, що приватизуються, несуть відповідальність за достовірність даних, на підставі яких здійснюється оцінка вартості об'єктів приватизації відповідно до законодавства України.

При проведенні аудиту об'єкта приватизації оплата послуг аудитора відноситься на затрати виробництва.

За посвідчення договорів купівлі-продажу майна радгоспів та інших державних сільськогосподарських підприємств у зв'язку з його приватизацією державне мито справляється в розмірі 0,001 відсотка вартості майна, що приватизується.

Стаття 25. Приватизація майна підприємств та організацій, що

здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів

України

Підприємства та організації агропромислового комплексу, приватизація майна яких здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України, підлягають перетворенню у відкриті акціонерні товариства. При цьому в статутному фонді товариств першочергово визначається частка акцій, що тимчасово залишається у власності держави, а решта акцій розміщується з наданням пільг, передбачених статтями 3, 6, 7 і 8 цього Закону.

Стаття 26. Управління часткою державного майна (акцій)

Частка майна (акцій), що залишається у власності держави під час приватизації підприємств агропромислового комплексу, передається в управління органам, уповноваженим управляти державним майном.

Стаття 27. Приватизація майна підсобних сільських господарств

підприємств, установ та організацій

Майно підсобних сільських господарств підприємств, установ та організацій або створених на базі сільськогосподарських підприємств структурних підрозділів підприємств, установ та організацій, за рішенням трудових колективів цих господарств (підрозділів), приватизується на умовах, передбачених статтями 5, 6, 7 і 8 цього Закону.

Стаття 28. Заключні положення

Визнати таким, що втратив чинність, Декрет Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року N 51-93 "Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., N 27, ст.293).

Президент України Л.КУЧМА

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes