Про внесення доповнень до Цивільного процесуального кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін і доповнень до Кодексу про шлюб та сім'ю України" (12.07.96), Детальна інформація

Про внесення доповнень до Цивільного процесуального кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін і доповнень до Кодексу про шлюб та сім'ю України" (12.07.96)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 5.9
Скачувань: 850
Стаття 265-4. Розгляд справи

Суд розглядає справу про усиновлення за обов'язковою участю заявника (заявників), з викликом заінтересованих осіб та інших осіб, яких суд визнає за потрібне допитати.

Для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, передбачених статтею 112 Кодексу про шлюб та сім'ю України ( 2006-07 ), суд розглядає справу в закритому судовому засіданні.

Суд перевіряє законність підстав для усиновлення, в тому числі наявність згоди усиновлюваної дитини, якщо така згода є необхідною.

Стаття 265-5. Рішення суду

За результатами розгляду заяви про усиновлення суд постановляє рішення.

У разі задоволення заяви суд зазначає у резолютивній частині рішення про усиновлення дитини заявником (заявниками).

За клопотанням заявника (заявників) суд вирішує питання про зміну імені, прізвища та по батькові, дати та місця народження усиновленої дитини, про запис усиновителів батьками дитини.

Судові витрати, пов'язані з розглядом справи про усиновлення, відносяться на рахунок заявника (заявників).

Усиновлення настає з часу набрання судовим рішенням законної сили. Для внесення змін до акта про народження усиновленої дитини копія рішення суду надсилається до відділу реєстрації актів громадянського стану за місцем винесення рішення, а в справах про усиновлення дітей іноземними громадянами - також до Центру по усиновленню дітей при Міністерстві освіти України".

2. Частину п'яту статті 10 доповнити словами "крім рішень про усиновлення у випадках, передбачених статтею 112 Кодексу про шлюб та сім'ю України".

3. У статті 212 перше речення доповнити словами "крім рішень про усиновлення дітей громадянами України, що оголошуються лише особам, які беруть участь у розгляді справи".

4. Статтю 254 доповнити пунктом 2-1 такого змісту:

"2-1) про усиновлення дітей, які проживають на території України".

5. Частину четверту статті 255 після слів "про визнання громадянина недієздатним" доповнити словами "і про усиновлення дітей".

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 12 липня 1996 року

N 329/96-ВР

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes