Про космічну діяльність (15.11.96), Детальна інформація

Про космічну діяльність (15.11.96)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16
Скачувань: 778
Стаття 22. Транспортування космічної техніки

Для транспортування космічної техніки, що становить загрозу для життя та здоров'я населення або довкілля, необхідно використовувати спеціальний транспорт під охороною.

Порядок організації охорони та транспортування космічної техніки встановлюється спеціальними правилами, що затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Стаття 23. Сповіщення про інциденти та надзвичайні події

Суб'єкти космічної діяльності в обов'язковому порядку повинні подавати повну інформацію органам виконавчої влади про будь-які інциденти та надзвичайні події.

Національне космічне агентство України, міністерства та інші центральні органи виконавчої влади повинні подавати своєчасну та достовірну інформацію про небезпеку, яка виникає при здійсненні космічної діяльності, а також про заходи щодо створення необхідних умов безпеки для населення, майна та довкілля уповноваженому державному органу, підприємствам, установам та організаціям, а також громадянам на їхню вимогу.

У разі виникнення загрози під час здійснення космічної діяльності для населення та довкілля України чи іноземних держав Національне космічне агентство України негайно інформує про це відповідні державні органи України згідно з чинним законодавством, а також вживає необхідних заходів щодо забезпечення безпеки населення, майна громадян, підприємств, установ і організацій та довкілля.

Стаття 24. Обов'язкове страхування при здійсненні космічної

діяльності в Україні

Перелік видів обов'язкового страхування при здійсненні космічної діяльності встановлюється чинним законодавством України.

Порядок обов'язкового страхування встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Стаття 25. Відповідальність за шкоду, заподіяну під час

космічної діяльності, та відшкодування шкоди

Відповідальність за шкоду, заподіяну під час космічної діяльності, а також порядок визначення розмірів цієї шкоди, що підлягає відшкодуванню, встановлюються відповідно до чинного законодавства України.

Розділ VI

КОСМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ У СФЕРІ ОБОРОНИ ТА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Стаття 26. Здійснення космічної діяльності у сфері оборони та

національної безпеки

Космічна діяльність у сфері оборони та національної безпеки здійснюється Міністерством оборони України, на яке разом з відповідними міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади покладається відповідальність за виконання Загальнодержавної (Національної) космічної програми України в частині, що стосується створення та використання космічної техніки військового та подвійного призначення.

Стаття 27. Взаємодія Міністерства оборони України з

Національним космічним агентством України у сфері

космічної діяльності

Порядок взаємодії Міністерства оборони України і Національного космічного агентства України при здійсненні космічної діяльності визначається Положенням, яке затверджується Кабінетом Міністрів України.

Стаття 28. Компетенція Міністерства оборони України у сфері

космічної діяльності

Міністерство оборони України в межах своєї компетенції:

розробляє концептуальні основи державної космічної політики та Загальнодержавну (Національну) космічну програму України в частині, пов'язаній зі створенням та використанням космічної техніки військового призначення, а також разом із Національним космічним агентством України - космічної техніки подвійного призначення;

формує та організовує виконання замовлень на роботи, пов'язані зі створенням і використанням космічної техніки військового, а також разом із Національним космічним агентством України - космічної техніки подвійного призначення на основі Загальнодержавної (Національної) космічної програми України;

здійснює використання космічної техніки у сфері оборони України;

забезпечує разом із Національним космічним агентством України функціонування і розвиток об'єктів наземної та космічної інфраструктури;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes