Про внесення змін до Закону України "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів" (18.02.97), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів" (18.02.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 10.5
Скачувань: 856
Перерахування неправильно сплаченого податку допускається не більш як за два попередніх роки.

Стаття 7. Відповідальність платників

У разі приховування (заниження) об'єктів оподаткування з юридичних осіб у доход відповідного бюджету податковими органами стягуються вся сума прихованого (заниженого) податку і штраф у двократному розмірі тієї ж суми. Сума прихованого (заниженого) податку і штраф вносяться до відповідного бюджету за рахунок прибутку (доходу), що залишається в розпорядженні підприємств.

За відсутність обліку об'єктів оподаткування або ведення цього обліку з порушенням встановленого порядку, а також за неподання, несвоєчасне подання податковим органам розрахунків та інших документів, необхідних для нарахування і сплати податку, юридичні особи сплачують до відповідного бюджету додатково 50 відсотків належних сум податку.

Посадові особи, винні у приховуванні (неврахуванні) об'єктів оподаткування, а також у відсутності бухгалтерського обліку чи веденні його з порушенням встановленого порядку, у неподанні, несвоєчасному поданні або поданні не за встановленою формою розрахунків чи інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податку, притягаються до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Недоїмки по податку, а також суми штрафів, пеня стягуються з платників податку згідно з законодавством.

Стаття 8. Оскарження дій посадових осіб податкових органів

Оскарження дій посадових осіб податкових органів, пов'язаних із справлянням податку та застосуванням фінансових санкцій, провадиться відповідно до законодавства України".

II. Заключні положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

2. Визнати таким, що втратив чинність, Декрет Кабінету Міністрів України "Про ставки податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів" ( 34-93 ) (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., N 23, ст.251; 1995 р., N 30, ст.229).

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 18 лютого 1997 року

N 75/97-ВР

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes