Про внесення змін до Арбітражного процесуального кодексу України (13.05.97), Детальна інформація

Про внесення змін до Арбітражного процесуального кодексу України (13.05.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 13.4
Скачувань: 949
Рішення приймається в засіданні суддею за результатами обговорення всіх обставин справи, а якщо спір вирішується трьома суддями - більшістю голосів суддів.

Рішення викладається у письмовій формі та підписується всіма суддями, які брали участь у засіданні. У разі розгляду справи трьома суддями суддя, не згодний з рішенням, зобов'язаний викласти у письмовій формі свою окрему думку, що приєднується до справи".

26. У частині першій статті 83 слова "і суспільства, а також відмовляє в задоволенні вимог сторін, якщо ці вимоги грунтуються на акті державного чи іншого органу, що не відповідає законодавству" виключити.

27. Абзац перший частини першої статті 84 викласти в такій редакції:

"Рішення арбітражного суду ухвалюється іменем України і складається із вступної, описової, мотивувальної і резолютивної частин, при цьому".

28. Статті 85 і 99 викласти в такій редакції:

"Стаття 85. Оголошення рішення

Прийняте рішення оголошується суддею у засіданні після закінчення розгляду справи. Суддя має право оголосити тільки резолютивну частину рішення, яка повинна бути викладена в письмовій формі, підписана суддею (суддями) і приєднана до справи";

"Стаття 99. Право на звернення до пленуму Вищого арбітражного

суду про перевірку в порядку нагляду постанови

президії Вищого арбітражного суду з

господарського спору

Голова Вищого арбітражного суду України, Генеральний прокурор України мають право принести у пленум Вищого арбітражного суду протест на постанову, прийняту президією Вищого арбітражного суду.

Після обговорення протесту пленумом Вищого арбітражного суду приймається постанова в порядку, передбаченому статтею 15 Закону України "Про арбітражний суд".

29. У статті 100:

частину першу викласти в такій редакції:

"Заява про перевірку рішення, ухвали, постанови в порядку нагляду подається до арбітражного суду, який розглянув справу. Якщо перевірка у порядку нагляду здійснюється Вищим арбітражним судом, заява разом із справою надсилається відповідним арбітражним судом Вищому арбітражному суду не пізніше п'яти днів з дня надходження заяви";

доповнити статтю після частини першої новою частиною такого змісту:

"Протест прокурора чи його заступника подається до арбітражного суду, до компетенції якого належить перевірка рішення, ухвали, постанови в порядку нагляду".

У зв'язку з цим частини другу - п'яту вважати відповідно частинами третьою - шостою.

30. Частину першу статті 104 викласти в такій редакції:

"Перевірка рішення, ухвали, постанови в порядку нагляду може здійснюватися арбітражним судом за участю сторін. Перевірка рішення, ухвали, постанови в порядку нагляду у справі, порушеній за позовом прокурора чи його заступника, або на підставі протесту прокурора чи його заступника, здійснюється за участю прокурора чи його заступника. Нез'явлення сторін, прокурора чи його заступника не є перешкодою для перевірки рішення, ухвали, постанови в порядку нагляду".

31. Частини першу і третю статті 108 викласти в такій редакції:

"За наслідками перевірки в порядку нагляду рішення чи ухвали арбітражного суду Автономної Республіки Крим, арбітражного суду області, міст Києва та Севастополя ухвалюється іменем України мотивована постанова";

"За наслідками перевірки рішення, ухвали, постанови в порядку нагляду судова колегія Вищого арбітражного суду ухвалює іменем України мотивовану постанову, яку підписують усі судді, що брали участь у перевірці".

32. Частину п'яту статті 113 викласти в такій редакції:

"Якщо заяву, подання прокурора чи його заступника подано після закінчення встановленого строку або без доказів надіслання її копії і доданих до неї документів іншим сторонам, а також про сплату в необхідних випадках державного мита, заява, подання прокурора чи його заступника до розгляду не приймаються і повертаються заявникові".

33. У статті 121:

частину першу після слів "за заявою сторони" доповнити словами "поданням прокурора чи його заступника";

перше речення частини третьої доповнити словами "яка може бути перевірена в порядку нагляду".

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes