Про зупинення спаду сільськогосподарського виробництва та продовольче забезпечення країни у 1997-1998 роках (23.05.97), Детальна інформація

Про зупинення спаду сільськогосподарського виробництва та продовольче забезпечення країни у 1997-1998 роках (23.05.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 4.8
Скачувань: 704
0288 Про зупинення спаду сільськогосподарського виробництва та продовольче забезпечення країни у 1997-1998 роках (23.05.97)

З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про зупинення спаду сільськогосподарського виробництва

та продовольче забезпечення країни у 1997-1998 роках

( Відомості Верховної Ради (ВВР), 1997, N 48, ст.295 )

Цей Закон спрямований на створення умов для зупинення спаду і подальшого нарощування виробництва сільськогосподарської продукції, гарантованого забезпечення населення продуктами харчування та на захист вітчизняного товаровиробника.

Стаття 1. Фінансова підтримка сільськогосподарських

товаровиробників

У Державному бюджеті України визначаються обсяги фінансування загальнодержавних програм економічного і соціального розвитку аграрного сектора економіки України.

Заборгованість сільськогосподарських товаровиробників, риболовецьких господарств та підприємств по переробці сільськогосподарської продукції перед бюджетом станом на 1 квітня 1997 року пролонговується терміном на 5 років без урахування відсотків.

Суми пені та штрафів, нараховані за прострочення погашення податкових зобов'язань, списуються станом на 1 квітня 1997 року з сільськогосподарських товаровиробників, риболовецьких господарств та переробних підприємств як безнадійні до погашення.

Сільськогосподарськими товаровиробниками та переробними підприємствами списується з одержувачів сільськогосподарської продукції її вартість у безакцептному порядку після закінчення терміну, визначеного договором (контрактом), в порядку, встановленому Національним банком України.

B*

:

z

|

а з урахуванням рівня інфляції, визначеного Міністерством статистики України.

У разі несвоєчасного проведення розрахунків за закуплену сільськогосподарську продукцію згідно з контрактами та за компенсацію витрат на соціально-культурні потреби відповідно до Закону України "Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві" ( 400-12 ) сільськогосподарський товаровиробник не сплачує податків і не проводить відрахувань до цільових фондів на суму заборгованості держави перед ним.

Держава забезпечує підтримку виробництва тваринницької продукції (м'яса, молока, продукції птахівництва), для чого у Державному бюджеті України визначається окремим рядком обсяг її дотування.

Держава гарантує товаровиробнику виконання договірних зобов'язань і несе відповідальність за їх дотримання виконавцем державного замовлення.

Стаття 2. Забезпечення сільськогосподарських

товаровиробників технічними засобами

виробництва

Для забезпечення агропромислового комплексу технічними засобами виробництва, починаючи з 1997 року, підприємствами вітчизняного сільськогосподарського машинобудування надається техніка товаровиробникам на умовах довгострокової оренди. Кошти для цього визначаються у Державному бюджеті України на зворотній основі.

Створюються сприятливі умови для імпорту технічних засобів щодо виробництва і переробки сільськогосподарської продукції та технологічного обладнання, що не виробляється в Україні.

Стаття 3. Прикінцеві положення

1. Продовжити дію Закону України "Про порядок погашення прострочених банківських позичок сільськогосподарськими товаровиробниками у 1996 році" ( 70/96-ВР ) до 31 грудня 1998 року.

2. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 23 травня 1997 року

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes