Про стимулювання виробництва автомобілів в Україні (19.09.97), Детальна інформація

Про стимулювання виробництва автомобілів в Україні (19.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 23.9
Скачувань: 801
Під локалізацією виробництва слід розуміти запровадження виробництва окремих складових частин автомобілів на митній території України із використанням праці громадян України, які мають складати не менше 90 відсотків середньоспискової чисельності працівників на такому виробництві. Кабінет Міністрів України встановлює графік поетапної локалізації виробництва відповідно до затвердженої ним інвестиційної програми";

4. Доповнити статтю 22 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" ( 334/94-ВР ) (Відомості Верховної Ради України, 1997 р., N 27, ст.181) пунктом 22.21 такого змісту:

"22.21. Тимчасово до 1 січня 2008 року для підприємств по виробництву автомобілів і запасних частин до них, що мають інвестицію (у тому числі іноземну) виключно в грошовій формі, що становить суму, еквівалентну не менше 150 мільйонам доларів США за офіційним валютним курсом Національного банку України на день внесення такої інвестиції до їх статутного фонду, яка зареєстрована у встановленому законодавством порядку, встановлюються такі особливості оподаткування їх прибутку:

22.21.1. Податковим періодом для них вважається звітний податковий рік;

22.21.2. Валові доходи і валові витрати підприємства, отримані (сплачені) протягом звітного податкового року, підлягають індексуванню виходячи з офіційного індексу інфляції за період від місяця, наступного за місяцем сплачення витрат (отримання доходів), до кінця звітного податкового року;

22.21.3. Об'єкт оподаткування, визначений за наслідками звітного податкового року, зменшується на суму коштів, які направляються на погашення кредитів, отриманих для реалізації інвестиційної програми, затвердженої Кабінетом Міністрів України, та реінвестуються підприємством у розвиток власного виробництва та виробництво матеріалів і комплектуючих виробів для автомобілебудування, а також на суму нарахованих та сплачених засновникам дивідендів, які реінвестуються ними на ці ж цілі. Рішення про проведення таких реінвестицій має бути прийняте до граничного терміну подання річної податкової декларації до відповідного податкового органу. У разі коли протягом наступного податкового року засновники підприємства скасовують рішення щодо проведення зазначеної реінвестиції або зменшують її обсяги, підприємство зобов'язане визнати прибуток, який дорівнює сумі оголошеної реінвестиції або сумі її зменшення, додати його суму до суми оподаткованого прибутку поточного податкового періоду, а також сплатити пеню у розмірах та за період, визначений законодавством України;

22.21.4. Податок на дивіденди, передбачений підпунктом 7.8.2, не застосовується у разі реінвестування їх у розвиток виробництва матеріалів та комплектуючих виробів для автомобілебудування;

22.21.5. Дія підпункту 5.5.2 не поширюється на підприємства по виробництву автомобілів і запчастин до них, які мають інвестицію (у тому числі іноземну) виключно в грошовій формі, що становить суму, еквівалентну не менше 150 мільйонам доларів США за офіційним валютним курсом Національного банку України на день внесення такої інвестиції до їх статутного фонду, яка зареєстрована у встановленому законодавством порядку строком до 1 січня 2008 року".

У зв'язку з цим пункт 22.21 вважати пунктом 22.22.

Стаття 3. Тимчасово до 1 січня 2008 року підприємства по виробництву автомобілів і запчастин до них, які мають інвестицію (у тому числі іноземну) виключно в грошовій формі, що становить суму, еквівалентну не менше 150 мільйонам доларів США за офіційним валютним курсом Національного банку України на день внесення такої інвестиції до їх статутного фонду, яка зареєстрована у встановленому законодавством порядку, звільняються від зборів до Державного інноваційного фонду України.

Стаття 4. Установити, що законодавчі акти, прийняті після набрання чинності цим Законом, які скасовують або скорочують пільги, визначені ним, не поширюються на підприємства по виробництву автомобілів, автобусів і комплектуючих виробів до них, які мають інвестицію (у тому числі іноземну) виключно в грошовій формі, що зареєстрована у встановленому законодавством порядку та становить за офіційним валютним курсом Національного банку України на день внесення такої інвестиції до статутного фонду зазначеного підприємства суму, еквівалентну:

не менше 150 мільйонам доларів США, - при виробництві легкових автомобілів;

не менше 30 мільйонам доларів США, - при виробництві вантажних автомобілів і автобусів;

не менше 10 мільйонам доларів США, - при виробництві комплектуючих виробів до автомобілів і автобусів. ( Стаття 4 в редакції Закону N 2779-III ( 2779-14 ) від 15.11.2001 )

Стаття 5. Пільги, передбачені цим Законом для підприємств по виробництву автомобілів, автобусів і комплектуючих виробів до них, набирають чинності після затвердження їх інвестиційних програм Кабінетом Міністрів України та внесення до статутного фонду такого підприємства інвестиції (у тому числі іноземної) виключно в грошовій формі, що зареєстрована у встановленому законодавством порядку та становить за офіційним валютним курсом Національного банку України на день її внесення суму, еквівалентну:

не менше 150 мільйонам доларів США, - при виробництві легкових автомобілів;

не менше 30 мільйонам доларів США, - при виробництві вантажних автомобілів і автобусів;

не менше 10 мільйонам доларів США, - при виробництві комплектуючих виробів до автомобілів і автобусів. ( Стаття 5 в редакції Закону N 2779-III ( 2779-14 ) від 15.11.2001 )

Стаття 6. У разі невиконання інвестором (інвесторами) своїх зобов'язань згідно з інвестиційною програмою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, або порушення норм цього Закону з боку інвестора (інвесторів), що вніс інвестицію в грошовій формі (у тому числі іноземну), що становить суму, еквівалентну не менше 150 мільйонам доларів США, - при виробництві легкових автомобілів, суму, еквівалентну не менше 30 мільйонам доларів США, - при виробництві вантажних автомобілів і автобусів та суму, еквівалентну не менше 10 мільйонам доларів США, - при виробництві комплектуючих виробів до них - за офіційним валютним курсом Національного банку України на день внесення такої інвестиції до їх статутного фонду, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, інвестор (інвестори) сплачує в повному обсязі всі податки, збори (обов'язкові платежі), що не сплачувалися з дати виявлення невиконання інвестиційної програми або порушення цього Закону. ( Стаття 6 в редакції Закону N 2779-III ( 2779-14 ) від 15.11.2001 )

Стаття 7. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування і діє до 1 січня 2008 року.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 19 вересня 1997 року

535/97-ВР

Додаток

до Закону України

"Про стимулювання виробництва

автомобілів в Україні"

від 19 вересня 1997 р. N 535/97-ВР

Перелік

товарів (у тому числі машинокомплектів),

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes