Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про статус народного депутата України" (25.09.97), Детальна інформація

Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про статус народного депутата України" (25.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 9.5
Скачувань: 751
Народному депутату України, який протягом місяця після визнання Верховною Радою України його повноважень не залишив попереднього місця роботи і не передав трудову книжку із записом про це до апарату Верховної Ради України, не провадиться за рахунок Верховної Ради України відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням повноважень народного депутата.

Депутатам при виїзді з місця роботи у Верховній Раді України для виконання доручень Верховної Ради України та її органів, або для роботи у своєму виборчому окрузі у період, визначений Верховною Радою України, витрати на відрядження виплачуються в розмірах, визначених чинним законодавством".

9. Статтю 35 викласти в такій редакції:

"Стаття 35. Помічники-консультанти народного депутата України

Депутат може мати до десяти помічників-консультантів, правовий статус і умови діяльності яких визначаються Положенням про помічника-консультанта народного депутата України, що затверджується Верховною Радою України. Помічники-консультанти перебувають у штаті державних підприємств, установ, організацій або зараховуються за заявою депутата до штату виконавчого комітету органу місцевого самоврядування, а в містах Києві та Севастополі - до секретаріатів міських рад у межах фонду, встановленого Верховною Радою України народному депутату для оплати праці помічників-консультантів.

Депутат також може мати помічників-консультантів, які працюють на громадських засадах.

Персональний підбір помічників-консультантів і організація їх роботи та розподіл місячного фонду заробітної плати здійснюються особисто народним депутатом.

У межах загального фонду, виділеного депутату для оплати праці помічників-консультантів і не використаного ним для цієї мети, депутат має право оплачувати за договорами виконання певних робіт чи надання йому послуг, пов'язаних із здійсненням депутатських повноважень".

10. У статті 38 частину третю викласти в такій редакції:

"Депутат має право на додаткову житлову площу у вигляді окремої кімнати".

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 25 вересня 1997 року

N 548/97-ВР

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes