Про внесення змін до Закону України "Про податок на додану вартість" (26.09.97), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про податок на додану вартість" (26.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 3
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 11
Скачувань: 910
Зазначений розрахунок подається платниками податку податковому органу разом з податковою декларацією за перший звітний період.

Визначена сума податку включається до сум податкових зобов'язань наступних звітних періодів, на які припадає надходження коштів на розрахунковий рахунок платників податку до 1 січня 1999 року, а за наявності від'ємної різниці сума податку зараховується рівними частками у зменшення податкових зобов'язань таких платників податку у звітних періодах, що настають після набрання чинності цим Законом, до повного її погашення.

Сума податку на додану вартість, нарахована на вартість відвантажених товарів (робіт, послуг), за якими оплата не проведена до 1 січня 1999 року, включається до складу податкових зобов'язань першого звітного періоду 1999 року;

4) сума податку на додану вартість, сплачена (нарахована) платниками податку у складі ціни основних фондів, які придбані (виготовлені) та не введені в експлуатацію до набрання чинності цим Законом, включається до суми податкового кредиту наступних податкових періодів, на які припадає дата введення в експлуатацію таких основних фондів.

При цьому суми податку на додану вартість, сплачені (нараховані) у зв'язку з добудовою (введенням в експлуатацію) таких основних фондів після набрання чинності цим Законом, відносяться до складу податкового кредиту платника податку в загальному порядку.

Сума податку на додану вартість за основними фондами, які не введені в експлуатацію до 1 січня 1999 року, до складу податкового кредиту не включається і відноситься до вартості таких основних фондів з метою їх амортизації";

5) статтю після пункту 11.10 доповнити новими пунктами 11.11-11.16 такого змісту:

"11.11. До 1 січня 1999 року датою виникнення податкових зобов'язань з продажу товарів (робіт, послуг), а також виникнення права на отримання бюджетного відшкодування при експорті товарів (робіт, послуг) є дата зарахування коштів від покупця (замовника) на банківський рахунок платника податку як оплата товарів (робіт, послуг).

При цьому датою виникнення права на податковий кредит є дата списання коштів з банківського рахунку платника податку в оплату товарів (робіт, послуг).

З 1 січня 1999 року провадиться перерахунок згідно з пунктом 11.8 статті 11 цього Закону.

Це правило не поширюється на продаж або купівлю товару в межах бартерних (товарообмінних) операцій.

11.12. Встановити, що оподаткування підприємств - суб'єктів екпериментальної економічної зони "Сиваш" здійснюється згідно із Законом України "Про деякі питання валютного регулювання та оподаткування суб'єктів експериментальної економічної зони "Сиваш" ( 65/96-ВР ).

11.13. Встановити до 1 січня 1999 року такий порядок сплати податку на додану вартість:

за операціями з продажу газу, видобутого в Україні та імпортованого в Україну, об'єктом оподаткування є операції з продажу газопостачальниками безпосередньо споживачам (крім продажу газу населенню та бюджетним організаціям) та будь-які операції з продажу газу газодобувними підприємствами України. Продаж газу населенню та бюджетним організаціям здійснюється у порядку, що діяв до набрання чинності цим Законом.

11.14. Платникам податку, що здійснюють розрахунки із споживачами з використанням електронних контрольно-касових апаратів, до 1 липня 1998 року забезпечити встановлення режиму роботи електронних контрольно-касових апаратів з виділенням у касовому чеку, крім вартості товару, суми податку на додану вартість за проданий товар виходячи з бази оподаткування, визначеної цим Законом.

До зазначеного періоду дозволяється використання електронних контрольно-касових апаратів з виділенням у касовому чеку суми податку на додану вартість згідно з діючими програмами.

11.15. Встановити, що до 1 січня 1999 року зберігається існуючий порядок сплати податку на додану вартість за операціями з надання послуг, пов'язаних з перевезенням (переміщенням) пасажирів та вантажів транзитом через територію і порти України.

11.16. Встановити, що до 1 січня 2002 року звільняються від оподаткування в порядку, передбаченому пунктом 5.1 статті 5 цього Закону, операції з видачі сільськогосподарської продукції власного виробництва підприємств - виробників сільськогосподарської продукції:

фізичним особам - власникам земельних паїв, внесених до таких підприємств, у вигляді компенсації вартості користування такими паями таким підприємством, але не більш як 70 гривень у розрахунку на повний календарний місяць строку такого користування;

фізичним особам, які перебувають у трудових відносинах з підприємством - виробником сільськогосподарської продукції, відповідно до фактично відпрацьованого часу, але не більш як 70 гривень у розрахунку на повний календарний місяць.

У разі коли законодавством з питань оподаткування доходів фізичних осіб встановлюється інша сума неоподатковуваного мінімуму доходів з метою застосування положень цього пункту визначається така інша сума".

У зв'язку з цим пункт 11.11 вважати відповідно пунктом 11.17.

II. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 26 вересня 1997 року

N 550/97-ВР

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes