Про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (21.11.97), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (21.11.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 8
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 18.5
Скачувань: 898
"Стаття 31. Матеріальна допомога по безробіттю

1. Безробітні після закінчення строку виплати допомоги по безробіттю можуть одержувати протягом 180 календарних днів матеріальну допомогу по безробіттю у розмірі до 75 процентів встановленої законодавством мінімальної заробітної плати за умови, що середньомісячний сукупний доход на члена сім'ї не перевищує встановленого законодавством неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

2. У разі смерті безробітного або особи, яка перебувала на його утриманні, членам сім'ї безробітного або особі, яка здійснювала поховання, виплачується допомога на поховання у розмірі, встановленому законодавством.

3. Кожному з членів сім'ї, які перебувають на утриманні безробітного, а також громадянам, у яких закінчився строк виплати допомоги по безробіттю, матеріальної допомоги по безробіттю, подається одноразова матеріальна допомога у розмірі 50 процентів установленої законодавством мінімальної заробітної плати.

4. Умови подання матеріальної допомоги по безробіттю та іншої допомоги визначаються Кабінетом Міністрів України".

19. У тексті Закону слова "місцеві Ради народних депутатів", "виконавчі комітети місцевих Рад народних депутатів", "Ради народних депутатів", "стипендія" в усіх відмінках замінити відповідно словами "місцеві державні адміністрації, виконавчі органи відповідних рад", "місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування", "місцеві державні адміністрації, виконавчі органи відповідних рад", "матеріальна допомога" у відповідних відмінках.

II. Прикінцеві положення.

1. Ввести в дію Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" з дня його опублікування.

Абзац сьомий пункту 1 статті 22 і підпункт "б" пункту 1 статті 26 Закону України "Про зайнятість населення" ( 803-12 ) (у редакції цього Закону) ввести в дію з 1 січня 1999 року. ( На часткову зміну абзацу другого пункту 1 розділу II установити, що підпункт "б" пункту 1 статті 26 Закону України "Про зайнятість населення" вводиться в дію з 1 січня 2000 року згідно із Законом N 295-XIV ( 295-14 ) від 04.12.98 ) ( На часткову зміну абзацу другого пункту 1 розділу II установити, що підпункт "б" пункту 1 статті 26 Закону України "Про зайнятість населення" вводиться в дію з 1 січня 2001 року згідно із Законом N 1310-XIV ( 1310-14 ) від 17.12.99 )

2. Кабінету Міністрів України до 1 січня 1998 року:

розробити та затвердити порядок відшкодування Пенсійному фонду України витрат, пов'язаних із достроковим виходом працівників на пенсію, та витрат на виплату допомоги по безробіттю протягом двох перших місяців вивільнюваним працівникам;

подати до Верховної Ради України у встановленому порядку проект Закону про соціальний захист працівників, які працюють у режимі неповного робочого дня (тижня) або перебувають у вимушених відпустках без збереження заробітної плати у зв'язку з тимчасовою зупинкою виробництва, та їх матеріальну підтримку.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 21 листопада 1997 року

N 665/97-ВР

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes