Про внесення змін до Закону України "Про підприємництво" (23.12.97), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про підприємництво" (23.12.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 14.7
Скачувань: 872
Скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності здійснюється органом державної реєстрації за наявності ліквідаційного балансу, складеного і затвердженого згідно з законодавством, та інших документів, що підтверджують проведення заходів щодо ліквідації суб'єкта підприємницької діяльності як юридичної особи, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, шляхом виключення його з Реєстру суб'єктів підприємницької діяльності.

Орган державної реєстрації в десятиденний термін повідомляє відповідні державні податкові органи та органи державної статистики про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Скасування державної реєстрації позбавляє суб'єкта підприємницької діяльності статусу юридичної особи і є підставою для виключення його з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

Відмову в державній реєстрації може бути оскаржено в судовому порядку.

За державну реєстрацію справляється плата, розмір якої встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Одержані кошти використовуються у порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України.

Законами України можуть бути встановлені спеціальні правила державної реєстрації певних видів суб'єктів підприємницької діяльності.

Положення про державну реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності затверджується Кабінетом Міністрів України".

3. Абзац четвертий статті 11 після слів "дії ліцензії" доповнити словами "або її анулювання".

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування, а пункт 1 розділу I - через три місяці з дня опублікування цього Закону.

2. Нормативно-правові акти, прийняті до набрання чинності цим Законом, діють в частині, що не суперечить цьому Закону.

3. Встановити, що види підприємницької діяльності, не передбачені статтею 4 Закону України "Про підприємництво" ( 698-12 ), для здійснення яких відповідно до законодавства України вимагалася ліцензія, після набрання чинності пунктом 1 розділу I цього Закону здійснюються без ліцензії.

4. Ліцензії на окремі види підприємницької діяльності, що видані в установленому порядку до набрання чинності пунктом 1 розділу I цього Закону, діють до закінчення встановлених в них термінів стосовно видів підприємницької діяльності, ліцензування яких передбачено Законом України "Про підприємництво".

5. Кабінету Міністрів України в місячний термін після набрання чинності цим Законом:

подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо приведення законодавчих актів України у відповідність з цим Законом;

привести свої рішення у відповідність з цим Законом;

забезпечити приведення міністерствами та іншими органами виконавчої влади своїх нормативних актів у відповідність з цим Законом;

розробити нормативно-правові акти, передбачені цим Законом.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 23 грудня 1997 року

N 762/97-ВР

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes