Про Державний бюджет України на 1998 рік (30.12.97), Детальна інформація

Про Державний бюджет України на 1998 рік (30.12.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 55
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 62.5
Скачувань: 801
забезпечення продуктами харчування;

виплата процентів за державним боргом;

трансферти органам державного управління інших рівнів;

трансферти населенню (пенсії, допомоги, стипендії, повернення заощаджень громадян).

Установити, що фінансування витрат по захищених статтях Державного бюджету України проводиться в першочерговому порядку.

Стаття 20. Установити, що консульські збори, які справляються на території України в іноземній валюті, спрямовуються на розвиток дипломатичних представництв України за кордоном та на технічне оснащення пунктів оформлення віз у межах сум, передбачених у Державному бюджеті України на ці видатки.

Дозволити Міністерству закордонних справ України у 1998 році використовувати за цільовим призначенням до 15 відсотків коштів в іноземній валюті, фактично отриманих від вчинення консульських дій за межами України, на непередбачені витрати, пов'язані з поданням матеріальної допомоги потерпілим за кордоном громадянам України; оформленням та оплатою послуг іноземних ритуальних служб у випадку смерті громадян України, що настала під час їх перебування за кордоном; оплатою праці тимчасово прийнятих на місці (за трудовою угодою) працівників для виконання термінових робіт в консульських відділах посольств України за кордоном; придбанням обладнання для консульських відділів дипломатичних представництв України за кордоном.

Решта суми коштів в іноземній валюті, отриманих за вчинення консульських дій за межами України, зараховується до складу доходів Державного бюджету України і використовується на поточне утримання дипломатичних представництв України за кордоном та придбання і будівництво приміщень для їх розміщення в межах сум, передбачених в Державному бюджеті України на ці цілі.

Стаття 21. Фінансування витрат, пов'язаних з утриманням працівників дипломатичних представництв та консульських установ України за кордоном, незалежно від їх відомчої підпорядкованості, провадиться виключно через Міністерство закордонних справ України.

Стаття 22. Установити, що кошти, які надходять від повернення бюджетних позичок, наданих колишнім Міністерству сільського господарства і продовольства України, Державному комітету України по харчовій промисловості, а також заготівельним та іншим підприємствам, товаровиробникам через фінансові органи і управління Державного казначейства України, у сумі 590.000 тис. гривень, зараховуються на окремий субрахунок єдиного казначейського рахунку Державного бюджету України і спрямовуються на погашення заборгованості за сільськогосподарську продукцію, закуплену за державними контрактами минулих років, створення частини лізингового фонду для забезпечення сільського господарства сільськогосподарською технікою вітчизняного виробництва у сумі 290.000 тис. гривень, оплату витрат по догляду за молодими садами, виноградниками і ягідниками у сумі 4.000 тис. гривень, інтервенційного фонду для регулювання ринку зерна та оплати векселів, виданих за поставлені сільськогосподарським товаровиробникам мінеральні добрива, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, а також на надання позичок сільськогосподарським товаровиробникам.

Надати право органам системи Міністерства фінансів України та державної податкової служби за наслідками документальних перевірок стягувати у безспірному порядку з підприємств і організацій прострочену заборгованість з наданих позичок, у тому числі і у вигляді товарного кредиту, під державне замовлення сільськогосподарської продукції, та інших позичок, а також у разі нецільового їх використання з нарахуванням пені в розмірі 0,2 відсотка непогашеної заборгованості (суми нецільового використання) за кожний день до повного їх повернення.

Стаття 23. Установити, що:

фінансування витрат поточного року, пов'язаних з ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи, здійснюється за рахунок і в межах надходжень до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення;

90 відсотків коштів, які надійдуть від приватизації (продажу) об'єктів незавершеного будівництва відповідно до Чорнобильської будівельної програми, спрямовуються на окремий рахунок Головного управління Державного казначейства України як внески до Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення. Зазначені кошти спрямовуються виключно на фінансування капітальних вкладень на пускових об'єктах Чорнобильської будівельної програми.

Стаття 24. Зупинити на 1998 рік дію пункту 2 статті 21 в частині виплати громадянам, віднесеним до категорії 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, грошової компенсації в розмірі середньої вартості путівки в Україні; пунктів 2 і 13 статті 22 та пункту 2 статті 23 в частині безплатного надання або забезпечення пільговою санаторно-курортною путівкою чи путівкою на відпочинок громадян, віднесених відповідно до категорії 3 і 4 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (крім осіб, що мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та супроводжують потерпілих дітей віком до 10 років на санаторно-курортне лікування), або виплати за їх бажанням грошової компенсації у розмірах, передбачених у зазначених пунктах статей Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" ( 796-12 ) (у редакції Закону України від 19 грудня 1991 року ( 2001-12 ) із змінами і доповненнями, внесеними законами України від 1 липня 1992 року ( 2532-12 ) та від 6 червня 1996 року ( 230/96-ВР ).

Стаття 25. Установити, що в 1998 році повернення наданих підприємствам і організаціям позичок з Державного бюджету України та плата за користування цими позичками прирівнюються до платежів у Державний бюджет України із застосуванням санкцій, передбачених законодавством щодо не внесених у строк податків і неподаткових платежів.

Стаття 26. Витрати Державного бюджету України на виконання кредитних та гарантійних зобов'язань України, які виникли у 1998 році внаслідок невиконання юридичними особами-позичальниками своїх зобов'язань щодо погашення та обслуговування наданих на умовах повернення кредитів, залучених державою або під державні гарантії, підлягають у 1998 році відшкодуванню цими особами в місячний термін з дня виникнення таких витрат.

Державним податковим органам у разі невідшкодування юридичними особами-позичальниками у місячний термін зазначених витрат Державного бюджету України забезпечити за поданням органів Державного казначейства України за місцезнаходженням позичальника стягнення з нього у безспірному порядку повної суми не здійснених у строк платежів з урахуванням пені із розрахунку 120 відсотків річних від облікової ставки Національного банку України від невідшкодованої суми, розрахованої за кожний день прострочення платежу.

У разі неможливості відшкодувати витрати Державного бюджету України грошовими коштами протягом трьох місяців державні податкові органи забезпечують звернення стягнення на майно боржників у судовому порядку.

Стаття 27. Установити, що в 1998 році відрахування та збори на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування провадяться відповідно до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" ( 1562-12 ) та включаються до Державного бюджету України, республіканського бюджету Автономної Республіки Крим, обласних бюджетів, бюджету міста Севастополя і обліковуються на окремих рахунках.

Стаття 28. З метою захисту вітчизняного товаровиробника підприємствам, установам і організаціям, які фінансуються з бюджету незалежно від форм власності, заборонити використовувати бюджетні кошти на придбання обладнання, техніки, промислових та продовольчих товарів імпортного виробництва, а також на користування послугами іноземних підприємств, установ і організацій, якщо такі ж товари виробляються або послуги надаються підприємствами України.

Стаття 29. Установити, що до законодавчого врегулювання питань сплати збору до Державного інноваційного фонду суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності сплачують до Державного інноваційного фонду збір в розмірі 1 відсотка обсягу реалізації продукції (робіт, послуг) або валового доходу у торговельній, посередницькій, постачальницько-збутовій, банківській та страховій сферах діяльності, зменшеного на суму податку на додану вартість та акцизного збору.

II. ПОРЯДОК ВВЕДЕННЯ В ДІЮ

ЗАКОНУ УКРАЇНИ "ПРО ДЕРЖАВНИЙ

БЮДЖЕТ УКРАЇНИ на 1998 рік"

1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 1998 року.

2. У разі прийняття Верховною Радою України законів, що збільшують доходну частину бюджету, Кабінет Міністрів України у місячний термін вносить до Верховної Ради України проект змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 1998 рік" щодо відповідного збільшення доходів та видатків, в першу чергу, на соціальний захист та соціальне забезпечення, освіту, охорону здоров'я, агропромисловий та паливно-енергетичний комплекси, капітальні вкладення та розвиток фондового ринку.

Комітетам Верховної Ради України прискорити підготовку висновків щодо проектів законів, поданих Кабінетом Міністрів України, для розгляду Верховною Радою України.

3. Враховуючи обмеженість видатків на національну оборону в 1997-1998 роках, здійснити погашення заборгованості Міністерства оборони України за отримані у 1997 році продовольче, речове майно, озброєння, військову техніку, енергоносії, а також за виконані роботи та надані послуги для Міністерства оборони України шляхом її заліку в рахунок заборгованості (недоїмки) по податках, зборах (обов'язкових платежах) до Державного бюджету України за станом на 1 січня 1998 року, за наслідками чого внести відповідні зміни до показників доходів і видатків Державного бюджету України на 1997 рік.

4. Здійснити погашення заборгованості підприємствам і організаціям системи агропромислового комплексу по компенсації вартості побудованих об'єктів соціально-культурного призначення на селі, що склалася за станом на 1 січня 1998 року, шляхом її заліку в рахунок заборгованості (недоїмки) по податках, зборах (обов'язкових платежах) до Державного бюджету України за станом на 1 січня 1998 року, за наслідками чого внести відповідні зміни до показників Державного бюджету України на 1998 рік. ( Пункт 4 розділу II в редакції Закону N 170/98-ВР від 04.03.98 )

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes