Про судоустрій (05.06.81), Детальна інформація

Про судоустрій (05.06.81)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 33.8
Скачувань: 736
Порядок відкликання народних суддів і народних засідателів районних (міських) народних судів визначається Законом Української РСР "Про порядок відкликання народних суддів і народних засідателів районних (міських) народних судів Української РСР".

Голова, заступники голови, члени і народні засідателі обласного, Київського міського суду можуть бути відкликані обласною, Київською міською Радою народних депутатів.

Голова, заступники Голови, члени і народні засідателі Верховного Суду Української РСР моэжуть бути відкликані Верховною Радою Української РСР, а в період між її сесіями - Президією Верховної Ради Української РСР з наступним поданням виданого у зв'язку з цим Указу на затвердження Верховної Ради Української РСР на черговій сесії.

Стаття 60. ( Статтю 60 виключено згідно із Законом

N 4017-12 від 24.02.94 )

Дострокове звільнення суддів і народних

засідателів

Судді і народні засідателі судів Української РСР можуть бути увільнені від виконання своїх обов'язків до закінчення строку повноважень у зв'язку з тривалою хворобою, а також на їх прохання

- з інших поважних причин.

Дострокове звільнення народних суддів районних (міських) народних судів проводиться Президією Верховної Ради Української РСР за поданням Міністра юстиції Української РСР.

Дострокове звільнення народних засідателів районних (міських) народних судів проводиться на зборах громадян за місцем їх роботи або проживання, а також на зборах військовослужбовців по військових частинах, де вони були обрані народними засідателями.

Голова, заступники голови, члени і народні засідателі обласного, Київського міського суду можуть бути достроково звільнені відповідно обласною, Київською міською Радою народних депутатів.

Голова, заступники Голови, члени і народні засідателі Верховного Суду Української РСР моэжуть бути достроково звільнені Верховною Радою Української РСР, а в період між її сесіями - Президією Верховної Ради Української РСР з наступним поданням виданого у зв'язку з цим Указу на затвердження Верховної Ради Української РСР на черговій сесії.

Стаття 61. Вибори народних засідателів замість вибулих ( Назва статті 61 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2531-III ( 2531-14 ) від 21.06.2001 )

У разі вибуття окремих народних засідателів судів України проводяться вибори народних засідателів замість вибулих. Вибори проводяться в порядку, визначеному цим Законом та Законом України "Про статус суддів" ( 2862-12 ). ( Стаття 61 в редакції Закону N 4017-12 від 24.02.94, із змінами, внесеними згідно із Законом N 2531-III ( 2531-14 ) від 21.06.2001 )

Стаття 62. Недоторканність суддів і народних засідателів

Судді - недоторканні. Гарантії недоторканності суддів встановлюються Законом України "Про статус суддів".

Гарантії недоторканності суддів поширюються на народних засідателів під час виконання ними обов'язків у суді. ( Стаття 62 в редакції Закону N 4017-12 від 24.02.94 )

Стаття 63. Дисциплінарна відповідальність суддів

Судді судів України несуть дисциплінарну відповідальність на підставах і в порядку, встановлених Конституцією України, законами України "Про статус суддів" ( 2862-12 ) і "Про кваліфікаційні комісії, кваліфікаційну атестацію і дисциплінарну відповідальність суддів судів України" ( 3911-12 ), "Про Вищу раду юстиції". ( Стаття 63 в редакції Закону N 4017-12 від 24.02.94, із змінами, внесеними згідно із Законом N 2531-III ( 2531-14 ) від 21.06.2001 )

Розділ IV

ВИКОНАННЯ СУДОВИХ РІШЕНЬ

Стаття 64. Обов'язковість судових рішень

Судові рішення ухвалюються судами іменем України.

Судові рішення, що набрали законної сили, є обов'язковими для виконання на території України.

Обов'язковість виконання на території України рішень судів іноземних держав визначається міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Примусове виконання судових рішень, перелік яких встановлено законом, покладається на районні, міські (міста обласного значення), районні у містах відділи державної виконавчої служби, які входять до системи органів Міністерства юстиції України.

Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, передбачену законом.

( Розділ IV в редакції Закону N 2056-III ( 2056-14 ) від 19.10.2000 )

Розділ V

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes