Про функціонування єдиної транспортної системи України в особливий період (20.10.98), Детальна інформація

Про функціонування єдиної транспортної системи України в особливий період (20.10.98)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 9.2
Скачувань: 701
Порядок створення, підготовки та підтримання в готовності спеціальних формувань підприємств (об'єднань), установ і організацій транспорту і транспортної інфраструктури, призначених для забезпечення функціонування єдиної транспортної системи України в особливий період, визначається Міністерством транспорту України.

Стаття 7. Фінансове і матеріально-технічне забезпечення

Фінансування заходів щодо підготовки функціонування транспорту в особливий період здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України, бюджету Автономної Республіки Крим та місцевих бюджетів.

Матеріально-технічне забезпечення єдиної транспортної системи України в особливий період здійснюється за рахунок державних резервів, які створюються і утримуються на підприємствах (об'єднаннях), в установах та організаціях, що входять до сфери управління Міністерства транспорту України, а також підприємств (об'єднань), установ і організацій як транспорту, так і тих, діяльність яких пов'язана з будівництвом та експлуатацією транспортних комунікацій незалежно від форм власності.

Стаття 8. Контроль за станом готовності до виконання завдань

в особливий період

Порядок організації контролю за станом готовності до виконання завдань в особливий період на підприємствах (об'єднаннях), в установах і організаціях транспорту та транспортної інфраструктури визначається Кабінетом Міністрів України.

РОЗДІЛ III

УПРАВЛІННЯ ЄДИНОЮ ТРАНСПОРТНОЮ СИСТЕМОЮ УКРАЇНИ В

ОСОБЛИВИЙ ПЕРІОД

Стаття 9. Порядок організації та здійснення управління єдиною

транспортною системою України в особливий період

Із запровадженням в державі особливого періоду працівники усіх ланок єдиної транспортної системи України вважаються мобілізованими відповідно до законодавства про мобілізацію.

Забезпечення функціонування усіх видів транспорту, технічного прикриття та відбудови шляхів сполучення в особливий період покладається на Міністерство транспорту України, якому надається право залучати для виконання цих завдань структурні підрозділи та транспортні засоби підприємств (об'єднань), установ і організацій незалежно від форм власності.

Управління трубопровідним транспортом в особливий період здійснюється відповідно до законодавства про трубопровідний транспорт.

Управління міським електротранспортом, у тому числі метрополітеном, щодо перевезень в особливий період покладається на відповідні місцеві органи виконавчої влади та виконавчі органи рад.

Міністерство транспорту України забезпечує переведення транспорту і транспортної інфраструктури на режим роботи в особливий період.

Із запровадженням в державі особливого періоду підприємства (об'єднання), установи та організації транспорту і транспортної інфраструктури незалежно від форм власності переходять на режим роботи в особливий період. Їх керівники несуть персональну відповідальність за виконання мобілізаційних завдань і функціонування підприємств (об'єднань), установ та організацій в особливий період.

Управління єдиною транспортною системою України в особливий період здійснює Міністерство транспорту України.

Для здійснення управління використовуються автоматизовані системи управління, пункти управління Міністерства транспорту України та канали зв'язку усіх форм власності.

Безпосереднє управління ланками транспортної системи здійснюють їх керівники, місцеві органи виконавчої влади та виконавчі органи рад. Оповіщення Міністерства транспорту України та інших ланок транспортної системи здійснюється через загальну систему оповіщення України відповідно до порядку, який затверджується Кабінетом Міністрів України.

Стаття 10. Взаємодія Міністерства транспорту України з іншими

центральними органами виконавчої влади та

установами і організаціями в особливий період

У ході підготовки єдиної транспортної системи та функціонування її в особливий період Міністерство транспорту України, підприємства (об'єднання), установи і організації єдиної транспортної системи України взаємодіють з Міністерством оборони України, іншими центральними органами виконавчої влади, штабами оперативних командувань, військовими комісаріатами.

Взаємодія здійснюється шляхом спільного розроблення планових і організаційно-методичних документів, штатів і табелів спеціальних формувань, попереднього узгодження заходів щодо забезпечення сталого функціонування єдиної транспортної системи України в особливий період, мобілізаційних та інших заходів, матеріально-технічного забезпечення, а також відповідних нормативно-правових актів, передбачених законодавством.

Взаємодія з відповідними структурами транспорту інших держав з питань функціонування єдиної транспортної системи України в особливий період здійснюється відповідно до міжнародних договорів України.

Стаття 11. Дотримання режиму таємності

Усі роботи, пов'язані з підготовкою та виконанням заходів щодо функціонування єдиної транспортної системи України в особливий період, проводяться з дотриманням Закону України "Про державну таємницю" ( 3855-12 ).

РОЗДІЛ IV

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes