Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (25.12.98), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (25.12.98)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 2
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 4
Скачувань: 807
0367 Про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (25.12.98)

З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про внесення змін до Закону України

"Про статус ветеранів війни, гарантії

їх соціального захисту"

( Відомості Верховної Ради (ВВР), 1999, N 24, ст. 209 )

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

I. Внести до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" ( 3551-12 ) (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., N 45, ст. 425; 1995 р., N 44, ст. 329; 1996 р., N 1, ст. 1, N 3, ст. 11; 1997 р., N 8, ст. 62) такі зміни:

1. Статтю 12 доповнити частиною четвертою такого змісту:

"Щорічно до 5 травня учасникам бойових дій виплачується разова грошова допомога у розмірі п'яти мінімальних пенсій за віком".

2. Статтю 13 доповнити частиною четвертою такого змісту:

"Щорічно до 5 травня інвалідам війни виплачується разова грошова допомога у розмірах: інвалідам I групи - десять мінімальних пенсій за віком; II групи - вісім мінімальних пенсій за віком; III групи - сім мінімальних пенсій за віком".

3. Статтю 14 доповнити частиною четвертою такого змісту:

>*B*

P

R

b

d

a

a

війни, виплачується разова грошова допомога у розмірі чотирьох мінімальних пенсій за віком, іншим учасникам війни - у розмірі трьох мінімальних пенсій за віком".

4. Статтю 15 доповнити частиною четвертою такого змісту:

"Щорічно до 5 травня членам сімей, зазначеним у пункті 1 статті 10 цього Закону, а також дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, які не одружились вдруге, виплачується разова грошова допомога у розмірі п'яти мінімальних пенсій за віком. Дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружились вдруге, щорічна разова грошова допомога виплачується в розмірі трьох мінімальних пенсій за віком".

5. Пункт 1 статті 16 доповнити словами "разова грошова допомога у розмірі восьми мінімальних пенсій за віком, яка виплачується щорічно до 5 травня".

II. Порядок виплати разової грошової допомоги ветеранам війни визначається Кабінетом Міністрів України.

Кабінету Міністрів України щорічно у проекті Державного бюджету України передбачати цільові кошти, необхідні для виплати разової грошової допомоги ветеранам війни.

III. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 1999 року.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 25 грудня 1998 року

N 367-XIV

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes