Про спеціальну економічну зону "Яворів" (15.01.99), Детальна інформація

Про спеціальну економічну зону "Яворів" (15.01.99)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 13.3
Скачувань: 672
організація підготовки (перепідготовки) кадрів;

проведення торгів (тендерів), у тому числі міжнародних, для відбору інвестиційних проектів та їх учасників;

регулювання ставок орендної плати, розмірів плати за комунальні послуги і тарифів у межах своєї компетенції відповідно до законодавства України;

здійснення разом з відповідними органами заходів щодо забезпечення законності і правопорядку, економічної та екологічної безпеки на території СЕЗ "Яворів";

регулювання залучення до роботи у СЕЗ "Яворів" іноземних працівників;

складання та подання статистичної звітності про діяльність СЕЗ "Яворів" відповідно до законодавства України;

прийняття у межах своєї компетенції рішень, обов'язкових для виконання на території СЕЗ "Яворів";

реалізація інших повноважень, передбачених цим Законом.

Стаття 5. Повноваження органу господарського розвитку і

управління СЕЗ "Яворів"

Органом господарського розвитку і управління СЕЗ "Яворів" є юридична особа, створена Яворівською районною державною адміністрацією за участю суб'єктів підприємницької діяльності, які діють на території СЕЗ "Яворів".

Положення (статут) про орган господарського розвитку і управління СЕЗ "Яворів" затверджується Яворівською районною державною адміністрацією.

Орган господарського розвитку і управління СЕЗ "Яворів" забезпечує загальні умови її функціонування. До компетенції органу господарського розвитку і управління СЕЗ "Яворів" належить:

визначення перспективних напрямів розвитку СЕЗ "Яворів";

експлуатація та будівництво мереж транспорту, зв'язку, енергопостачання та інших об'єктів виробничої інфраструктури, що використовуються для загальних потреб;

організація міжнародних торгів (тендерів) з метою розміщення на території СЕЗ "Яворів" нових виробництв;

упорядкування та надання в межах повноважень, наданих місцевою радою, суб'єктам СЕЗ "Яворів" у користування земельних ділянок, об'єктів інфраструктури та передача їм у користування природних ресурсів місцевого значення відповідно до чинного законодавства України;

видача дозволів суб'єктам СЕЗ "Яворів" на будівництво нових господарських об'єктів, реєстрація суб'єктів СЕЗ "Яворів", що реалізують на території СЕЗ "Яворів" інвестиційні проекти, затверджені Яворівською районною державною адміністрацією;

здійснення інших повноважень, передбачених положенням (статутом).

Порядок видачі дозволів суб'єктам СЕЗ "Яворів" на будівництво нових господарських об'єктів та порядок реєстрації суб'єктів СЕЗ "Яворів" затверджуються Яворівською районною державною адміністрацією.

Стаття 6. Суб'єкти СЕЗ "Яворів"

Суб'єктами СЕЗ "Яворів" є суб'єкти підприємницької діяльності, філії, відділення та інші відокремлені підрозділи, які розташовані та реалізують на території СЕЗ "Яворів" інвестиційні проекти кошторисною вартістю, еквівалентною не менше 500 тисяч доларів США (крім проектів технологічного парку), затверджені Яворівською районною державною адміністрацією та зареєстровані органом господарського розвитку і управління СЕЗ "Яворів" як суб'єкти СЕЗ "Яворів".

За реєстрацію суб'єктів СЕЗ "Яворів" справляється плата, розмір якої встановлюється Яворівською районною державною адміністрацією.

Кошти, отримані за реєстрацію суб'єктів СЕЗ "Яворів", спрямовуються на розвиток інфраструктури СЕЗ "Яворів" у порядку, визначеному Яворівською районною державною адміністрацією за погодженням з Міністерством фінансів України.

Стаття 7. Умови провадження підприємницької діяльності на

території СЕЗ "Яворів"

На території СЕЗ "Яворів" можуть провадитися всі види підприємницької діяльності, за винятком заборонених законами України.

Спеціальний правовий режим підприємницької діяльності, встановлений у СЕЗ "Яворів", поширюється на суб'єкти СЕЗ "Яворів" виключно при здійсненні ними підприємницької діяльності на території СЕЗ "Яворів".

Створення на території СЕЗ "Яворів" банківських установ, їх філій, аудиторських фірм, страхових та інших фінансових організацій, учасників фондового ринку, діяльність яких підлягає ліцензуванню, здійснюється в установленому законодавством порядку після попереднього погодження з Яворівською районною державною адміністрацією.

У разі провадження підприємницької діяльності, яка підлягає ліцензуванню, відповідні дозволи (ліцензії) видаються відповідно до законодавства України.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes