Про внесення змін до Закону України "Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах" (04.10.2001), Детальна інформація

Про внесення змін до Закону України "Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах" (04.10.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 18.4
Скачувань: 845
5. У разі реалізації готової продукції, виробленої з давальницької сировини в країні виконавця або в іншій країні без обліку (реєстрації) в Міністерстві економіки та з питань європейської інтеграції України, до суб'єкта підприємницької діяльності, що вивіз давальницьку сировину, органами податкової служби України застосовується штраф у розмірі 20 відсотків вартості готової продукції. Штраф сплачується до Державного бюджету України у національній валюті України. Для перерахування іноземної валюти у національну валюту України використовується офіційний курс гривні до іноземної валюти, встановлений Національним банком України на дату застосування штрафу.

Стаття 10. Державні гарантії у разі здійснення операцій з

давальницькою сировиною

1. Держава гарантує додержання прав і законних інтересів замовників і виконавців операцій з давальницькою сировиною, у тому числі право розпоряджатися на власний розсуд давальницькою сировиною і готовою продукцією, виготовленою з її використанням.

2. Посадові особи органів державної влади несуть відповідальність перед замовниками і виконавцями операцій з давальницькою сировиною за дії, що суперечать законодавству і завдають їм збитків, на умовах і в порядку, передбачених законами України.

Стаття 11. Законодавство про операції з давальницькою

сировиною у зовнішньоекономічних відносинах

Відносини, пов'язані з регулюванням операцій з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах, регулюються цим Законом, іншими нормативно-правовими актами та міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Стаття 12. Обмеження використання природних ресурсів під час

здійснення операцій з давальницькою сировиною

Обмеження або заборона використання природних ресурсів під час здійснення операцій з давальницькою сировиною, а також перелік цих ресурсів встановлюються Кабінетом Міністрів України.

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2002 року.

2. Заборонити вивезення з митної території України насіння соняшнику за кодом ТН ЗЕД 120600900 ( 2371а-14 ), яке використовується в операціях з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах.

3. До приведення законодавства України у відповідність із цим Законом нормативно-правові акти застосовуються у частині, що не суперечить цьому Закону.

4. Кабінету Міністрів України у місячний строк після набрання чинності цим Законом:

привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

забезпечити приведення нормативно-правових актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади у відповідність із цим Законом.

5. З набранням чинності цим Законом визнається такою, що втрачає чинність, Постанова Верховної Ради України "Про порядок введення в дію Закону України "Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах" ( 328/95-ВР ) (Відомості Верховної Ради України, 1995 р., N 32, ст. 256; 1996 р., N 27, ст. 130)".

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 4 жовтня 2001 року

N 2761-III

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes