Про Національну програму будівництва суден рибопромислового флоту України на 2002-2010 роки (17.01.2002), Детальна інформація

Про Національну програму будівництва суден рибопромислового флоту України на 2002-2010 роки (17.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 18
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 30
Скачувань: 649
7) удосконалення порядку забезпечення рибою та морепродуктами організацій, що фінансуються з Державного бюджету України, у тому числі шляхом віднесення обсягів їх споживання до державного замовлення та розподілу його виконання на конкурсних умовах серед вітчизняних підприємств, з урахуванням будівництва ними суден за рівності інших умов;

8) розробка режиму спеціального кредитування, який передбачає за рахунок Державного бюджету України часткову компенсацію ставки за кредитами на будівництво або модернізацію рибопромислових суден вітчизняними суднобудівними підприємствами.

Істотну роль відіграватиме галузева система заходів та дій організаційного і економічного спрямування, у тому числі:

1) удосконалення порядку видачі ліцензій на право провадження діяльності, пов'язаної з промисловим виловом риби на промислових ділянках рибогосподарських водойм;

2) здійснення розподілу квот на вилов об'єктів промислу на конкурсних засадах, з урахуванням ефективності виробничих можливостей новопобудованих суден, комплексності переробки сировини, обсягів постачання виготовлених з них продуктів на вітчизняний ринок, нижньої межі цін при постачанні продукції на експорт та з урахуванням можливостей спрямування коштів на будівництво суден за рівності інших умов;

3) розроблення і затвердження на прогнозний період техніко-економічних критеріїв для оцінки відповідності новопобудованих, модернізованих, переобладнаних суден і суден, що придбаваються, галузевій технічній політиці.

VIII. ДЕРЖАВНЕ СТИМУЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ

ВІТЧИЗНЯНОГО РИБОПРОМИСЛОВОГО ФЛОТУ

З метою прискорення та повної реалізації першочергових заходів Програми, перелічених у розділах VI і VII:

1) держава сприяє будівництву та модернізації суден рибопромислового флоту шляхом податкової, цінової та митної політики, у тому числі реформування податкової системи, яка передбачає скорочення переліку податків і зборів, зменшення податкових ставок на податки та прибуток підприємств, податку на додану вартість, прибуткового податку з громадян тощо;

2) необхідно прийняти закон України про стимулювання будівництва суден рибопромислового флоту України.

IX. ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

Виконання Програми дасть змогу досягнути у 2010 році обсягу вилову риби та інших водних живих ресурсів на рівні 750 тис. тонн (додаток 4), забезпечити виробництво продовольчої продукції до 540 тис. тонн, кормового рибного борошна - до 33 тис. тонн, довести споживання рибної продукції на душу населення до 12-15 кілограмів на рік.

З початком виконання Програми бюджети усіх рівнів поповнюватимуться за рахунок виробництва додаткових обсягів продукції на суднобудівних підприємствах, на побудованих суднах та за рахунок відрахувань на заробітну плату. Повернення загальних обсягів капітальних вкладень у будівництво суден рибопромислового флоту з урахуванням результатів їх експлуатації очікується в 2012 році (додаток 5). Погашення залучених коштів триватиме до повного розрахунку з кредиторами протягом наступних років.

За рахунок введення в експлуатацію новопобудованих суден на підприємствах рибного господарства буде створено 11,5 тис. робочих місць. Виконання Програми забезпечить створення нових робочих місць не тільки в рибному господарстві, а й в інших галузях національної економіки, а також сприятиме зменшенню безробіття.

До кінця прогнозного періоду зростуть обсяги реалізації риби та морепродуктів на внутрішньому ринку до 70 відсотків тих, що виготовляються на суднах під прапором України в океанічних районах промислу.

За рахунок збільшення надходження рибної сировини на внутрішній ринок зменшаться ціни та підвищиться завантаженість берегових рибопереробних підприємств.

Надходження риби та морепродуктів на внутрішній ринок України в 2010 році характеризуватиметься такими показниками:

Обсяг, тис. тонн Відсотки

загальний обсяг, у тому числі: 540 100

риба та морепродукти, виловлені

у Світовому океані 320 60

риба та морепродукти, виловлені

в Азовському і Чорному морях 110 21

риба та морепродукти, виловлені

у внутрішніх водоймах 50 9

імпорт 60 10

Досягнення зазначених обсягів сприятиме забезпеченню продовольчої безпеки держави.

X. КОНТРОЛЬ ЗА ВИКОНАННЯМ ПРОГРАМИ

Контроль за виконанням Програми здійснює центральний орган виконавчої влади у сфері рибного господарства за участю інших органів виконавчої влади.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes