Про внесення змін до деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (07.02.2002), Детальна інформація

Про внесення змін до деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів (07.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 25.4
Скачувань: 1146
Всі інші закони та нормативно-правові акти, які стосуються виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, діють у частині, що не суперечить цьому Закону.

Державний нагляд за додержанням органами ліцензування вимог цього Закону здійснює спеціально уповноважений орган з питань ліцензування.

Встановити, що вимоги щодо наявності повного технологічного циклу виробництва тютюнових виробів застосовуються тільки стосовно виробництва сигарет.

Встановити, що при Кабінеті Міністрів України створюється експертно-консультативна комісія з питань державного регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, до складу якої входять державні службовці та представники суб'єктів підприємницької діяльності у рівній кількості.

Надати Кабінету Міністрів України право встановлювати мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на коньяк, алкогольні напої, виготовлені за коньячною технологією, горілку та лікеро-горілчані вироби".

2. Внести до Закону України "Про акцизний збір на алкогольні напої та тютюнові вироби" ( 329/95-ВР ) (Відомості Верховної Ради України, 1995 р., N 40, ст. 297; 1997 р., N 45, ст. 287; 1999 р., N 4, ст. 34; 2000 р., N 30, ст. 240; 2001 р., N 10, ст. 44) такі зміни:

1) абзац другий частини четвертої статті 7 викласти в такій редакції:

"алкогольних напоїв - на третій робочий день, крім випадків, передбачених абзацом першим частини двадцятої статті 7 цього Закону";

2) абзаци перший - четвертий частини двадцятої статті 7 викласти в такій редакції:

"20. При отриманні суб'єктами підприємницької діяльності спирту етилового неденатурованого, призначеного для переробки на іншу підакцизну продукцію, такі платники зобов'язані видати органу державної податкової служби України податковий вексель, авальований банком, або надати іншу банківську гарантію, які підтверджують зобов'язання платника податку у термін до 90 календарних днів починаючи від дня видачі векселя або надання іншої банківської гарантії сплатити суму акцизного збору, яка розрахована за ставками для цієї продукції.

Суми, визначені у податковому векселі, або їх частини, що не були погашені, підлягають стягненню до бюджету у встановленому для стягнення порядку не внесених у строк податків та платежів відповідно до законодавства. У разі, коли сума податкового векселя не погашається векселедавцем у визначений термін, орган державної податкової служби України зобов'язаний прийняти рішення про стягнення невнесених сум відповідно до законодавства";

3) частину двадцяту статті 7 доповнити після абзацу четвертого абзацом такого змісту:

"При повній сплаті платником податку акцизного збору, розрахованого за ставками для цієї продукції, податковий вексель не видається".

У зв'язку з цим абзаци п'ятий та шостий частини двадцятої вважати абзацами шостим і сьомим.

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

2. Встановити, що протягом 18 місяців з дня набрання чинності цим Законом максимально допустимі рівні вмісту смол та нікотину в сигаретах, які виробляються та/або реалізуються в Україні, становлять:

для сигарет з фільтром - смол - 15 мг, нікотину - 1, 3 мг у димі однієї сигарети;

для сигарет без фільтру - смол - 22 мг, нікотину - 1, 5 мг у димі однієї сигарети.

При цьому вироблені в Україні або імпортовані в Україну протягом 18 місяців з дня набрання чинності цим Законом тютюнові вироби із зазначеними в цьому пункті максимально допустимими рівнями вмісту смол та нікотину знаходяться в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання.

3. Встановити, що внесені цим Законом зміни до статті 11 Закону України "Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами" ( 481/95-ВР ) щодо нанесення на лицьову та тильну площини пачки, коробки або сувенірної коробки тютюнових виробів тексту: "Міністерство охорони здоров'я України попереджує: куріння шкодить здоров'ю", який займає не менше 10 відсотків кожної із цих площин, набирають чинності через 18 місяців з дня набрання чинності цим Законом.

При цьому вироблені в Україні або імпортовані в Україну протягом 18 місяців з дня набрання чинності цим Законом тютюнові вироби, які відповідають вимогам Закону України "Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами" щодо маркування, які діють на момент набрання чинності цим Законом, знаходяться в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання.

4. Встановити, що внесені цим Законом зміни до статті 7 Закону України "Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами" ( 481/95-ВР ) щодо заборони виробництва в Україні тютюнових виробів з давальницької сировини набирають чинності через 18 місяців з дня набрання чинності цим Законом.

5. Кабінету Міністрів України протягом місяця після набрання чинності цим Законом привести видані ним нормативно-правові акти у відповідність з нормами цього Закону, а також забезпечити приведення органами виконавчої влади України виданих ними нормативно-правових актів у відповідність з нормами цього Закону.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 7 лютого 2002 року

N 3032-III

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes