Про затвердження Порядку контролю за тарою (упаковкою), у якій надходять імпортні товари, що підлягають митному оформленню в режимі випуску у вільний обіг на території України (14.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Порядку контролю за тарою (упаковкою), у якій надходять імпортні товари, що підлягають митному оформленню в режимі випуску у вільний обіг на території України (14.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 12
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 15.8
Скачувань: 698
Порядок

контролю за тарою (упаковкою), у якій надходять імпортні товари,

що підлягають митному оформленню в режимі випуску у вільний

обіг на території України

1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок розроблено з метою контролю за тарою (упаковкою), у якій імпортуються товари на територію України і яка підлягає переробці та утилізації.

1.2. Дія цього Порядку поширюється на тару (упаковку), у якій ввозяться на митну територію товари, наведені в додатку 1, якщо ці товари підлягають митному оформленню в режимі випуску у вільний обіг на території України.

1.3. Перелік товарів, на які поширюється дія цього Порядку, може змінюватися у відповідності до чинного законодавства України.

1.4. Дія цього Порядку не поширюється на тару, у якій надходять вантажі гуманітарної допомоги, міжнародної технічної допомоги.

2. Митне оформлення

2.1. Митне оформлення товарів, наведених у додатку 1, якщо вони надходять у тарі (упаковці) і заявлені митному органу для оформлення в режимі випуску у вільний обіг на території України (далі - товари), здійснюється в порядку, установленому чинним митним законодавством України та цим Порядком.

2.2. Підставою для митного оформлення товарів є аркуш про пакування, оформлений відповідно до розділу 3 цього Порядку. Зразок аркуша про пакування наведено у додатку 2.

2.3. Аркуш про пакування у трьох примірниках надається митному органу одержувачем товару або особою, що здійснює декларування товару, разом з документами, передбаченими чинним законодавством для здійснення митного оформлення.

2.4. Посадова особа митного органу приймає товар для митного оформлення, якщо відомості про товар (реквізити одержувача, назва та вага товару), наведені в аркуші про пакування, відповідають даним товаросупровідних документів.

2.5. Посадова особа митного органу здійснює реєстрацію аркуша про пакування шляхом присвоєння номера та занесення даних про нього в спеціальний журнал, зразок якого наведено в додатку 3.

Номер аркуша про пакування формується за такою схемою:

порядковий номер товару / номер вантажної митної декларації

____________________________________________________________

(графа 32 вантажної митної / (графа 7 вантажної митної

декларації) декларації)



Посадова особа митного органу засвідчує номер аркуша про пакування шляхом проставлення відбитка особистої номерної печатки та дати на всіх його примірниках.

2.6. Перший примірник аркуша про пакування залишається у митному органі, другий надається одержувачу товару, а третій надсилається в регіональні відділення Державної компанії "Укрекокомресурси" (далі - Компанія). Інформацію про створення своїх регіональних відділень Компанія надсилає до Державної митної служби заздалегідь.

2.7. Якщо одержувач (імпортер) здійснює митне оформлення товару у митному органі поза місцем своєї державної реєстрації, то аркуш про пакування передається до регіонального відділення Компанії за місцем митного оформлення цього товару. Передача інформації, зазначеної в аркуші про пакування, до місця державної реєстрації одержувача товару здійснюється регіональним відділенням Компанії.

2.8. Порядок передачі митним органом аркуша про пакування відділенням Компанії встановлюється митним органом разом з регіональним відділенням Компанії на місцях. Факт передачі фіксується в графах 6 та 7 журналу обліку аркушів про пакування.

3. Оформлення аркуша про пакування

3.1. Аркуш про пакування заповнюється декларантом чи одержувачем товару на бланку, виготовленому за допомогою комп'ютера, формату А-4 у відповідності до порядку заповнення аркуша про пакування (додаток 2).

3.2. У аркуші про пакування мають бути зазначені:

реквізити одержувача (назва, місцезнаходження, код згідно з ЄДРПОУ, банківський розрахунковий рахунок);

назва товару;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes