Про затвердження Змін та доповнень до Положення про картку фізичної особи - платника податків (21.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Змін та доповнень до Положення про картку фізичної особи - платника податків (21.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 10.5
Скачувань: 727
1. Розділ 1 викласти у такій редакції:

"1. Загальні положення

Це Положення встановлює вимоги до картки фізичної особи - платника податків та порядок її видачі.

1.1. Положення про картку фізичної особи - платника податків (далі - Положення) розроблено та запроваджується згідно із Законом України "Про Державний реєстр фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів" ( 320/94-ВР ).

1.2. Використання ідентифікаційних номерів обов'язкове для громадян:

які постійно мешкають в Україні, мають об'єкти оподаткування і зобов'язані сплачувати податки та інші обов'язкові платежі;

які не мають постійного місця проживання в Україні, але відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України від 26 грудня 1992 року N 13-92 ( 13-92 ) "Про прибутковий податок з громадян" зобов'язані сплачувати податки в Україні;

які відкривають рахунки в установах банків;

дані про яких використовуються в інших інформаційних системах України.

1.3. Присвоєння ідентифікаційних номерів здійснюється Державною податковою адміністрацією України на підставі відомостей, поданих підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності, уключаючи Національний банк України та його установи, комерційні банки, інші фінансово - кредитні установи, та фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, виконавчими комітетами місцевих рад, іншими органами та фізичними особами згідно із заповненими обліковими картками за формою N 1 ДР. Фізичній особі - платнику податків та інших обов'язкових платежів надається ідентифікаційний номер, який надсилається до органу державної податкової служби за місцем проживання фізичної особи, а особам, які не мають постійного місця проживання, - за місцем отримання доходів чи за місцезнаходженням об'єкта оподаткування. Про реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів (далі - Державний реєстр) видається картка фізичної особи - платника податків".

1.4. У тексті Положення ( z0124-98 ) за винятком розділу 6 та додатків до нього слова "картка фізичної особи - платника податків" у всіх відмінках замінити словом "Картка" у відповідних відмінках.

2. Розділ 2 викласти у новій редакції:

"2. Порядок видачі Картки

2.1. Для отримання Картки громадянин України пред'являє паспорт громадянина України або паспортний документ, що містить необхідні для реєстрації у Державному реєстрі реквізити, а саме: прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, місце народження та місце проживання (країна, область, район, населений пункт).

2.2. У виняткових ситуаціях (хвороба, відпустка, відрядження, перебування в іншому регіоні країни та ін.) за бажанням громадянина можлива видача Картки іншій особі при наявності особистого паспорта цієї особи або її паспортного документа, паспорта громадянина, на користь якого здійснюється видача Картки, або його паспортного документа чи ксерокопії цього паспорта або паспортного документа (з чітким зображенням) та нотаріально засвідченного доручення на отримання Картки.

2.3. Картки неповнолітнім громадянам, незалежно від їх віку, видаються одному з батьків при наявності свідоцтва про народження дитини та особистого паспорта громадянина України одного з батьків або його паспортного документа з визначеним місцем проживання і відміткою про реєстрацію дитини.

2.4. Видача Картки іноземним громадянам здійснюється після виконання вимог Правил в'їзду іноземців в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 1995 року N 1074 ( 1074-95-п ), зі змінами і доповненнями.

Z

t

B*

d

f

h

U

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x38C2\x008F\x1C00ержавних податкових адміністраціях в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі при поданні паспортного документа. Особи, які мають нотаріально засвідчене доручення на отримання Картки замість іноземного громадянина, подають особистий паспорт громадянина України або паспортний документ, паспортний документ іноземного громадянина або його ксерокопію (з чітким зображенням), у якому містяться такі дані: прізвище, ім'я, по батькові, місце народження, місце проживання, дата народження, а також нотаріально засвідчене доручення на отримання Картки.

2.6. Присвоєння ідентифікаційного номера здійснюється Державною податковою адміністрацією України у двотижневий термін від дня подання облікової картки фізичної особи - платника податків та інших обов'язкових платежів (форма N 1 ДР). Інформація про присвоєння номера направляється каналами електронної пошти до державного податкового органу за місцем реєстрації фізичної особи.

2.7. Картка виготовляється на спеціальному захищеному матеріалі або роздруковується на паперовому носії.

2.8. Картка засвідчує ідентифікаційний номер особи, але не замінює документ, що посвідчує особу.

2.9. Картка видається українською мовою.

2.10. Видача Картки реєструється в журналі за формою згідно з додатком 1.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes